HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη συμμετοχή δρομέων στον Αγώνα Δρόμου "Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος"

🏃Μεγάλη συμμετοχή δρομέων στον Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων, Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη: Σταθμός Οδο...

  • 🏃Μεγάλη συμμετοχή δρομέων στον Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων, Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη: Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων – Διασταύρωση προς Βραχνί-Σούβαρδο - Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων. 
  • 🏃Μεταξύ των συμμετεχόντων και η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τζουμελέκα. 
  • 🏃Την εκκίνηση του Αγώνα θυσίας, θα κάνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, που θα τρέξει και στον Αγώνα.
Μεγάλη και αθρόα, συμμετοχή, παρατηρείται, μέχρι σήμερα, στις δηλώσεις που υποβάλλουν δρομείς για να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που διοργανώνει, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2016, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και ο οποίος τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στους εκτελεσθέντες, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, Καλαβρυτινούς, κατά, την 13η Δεκεμβρίου 1943.
Ήδη, οι δηλωθείσες συμμετοχές των δρομέων, φθάνουν, στις 800 περίπου και αναμένεται πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. 
Τον αγώνα δρόμου αυτόν και τις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Καλαβρύτων, θα τιμήσει, με την παρουσία και τη συμμετοχή της, η Ολυμπιονίκης, Αθανασία Τζουμελέκα
Ο Αγώνας Δρόμου αυτός, θα διεξαχθεί την προσεχή, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και η εκκίνησή του θα γίνει στις 12:00 μ. από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, θα διανυθεί απόσταση 5.000 μέτρων, μέχρι την τοποθεσία Διασταύρωση προς Βραχνί και Σούβαρδο και επιστροφή, με άλλα 5.000 μέτρα, πάλι, στο Σταθμό Οδοντωτού Καλαβρύτων, διανύοντας, οι δρομείς, συνολικά, 10.000 μέτρα. 
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου, θα δοθεί στις 12:00 μ. της Κυριακής, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, ο οποίος θα τρέξει και στον Αγώνα Δρόμου.

Για την άρτια και απρόσκοπτη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου αυτού και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων δρομέων, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το ΑΣΑΕΔ έχει εκδώσει την απαιτούμενη προκήρυξη που βρίσκεται και στον ιστότοπο www.runningnews.gr/Καλεντάρι (χορηγός επικοινωνίας), που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες του Αγώνα και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΣΑΕΔ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομείο Καλαβρύτων, ΕΚΑΒ, Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, τοπική κοινότητα και πολιτιστικό Σύλλογο Ρογών κ.α.) για την ρύθμιση των θεμάτων και των τεχνικών λεπτομερειών, για την άριστη και άνετη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου αυτού. Σήμερα, έγινε, σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, με τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων, για την άριστη διοργάνωση του Αγώνα και τη ρύθμιση των απαιτούμενων λεπτομερειών διεξαγωγής του. 
Για την καλύτερη, ασφαλέστερη και ανετότερη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου αυτού, εκτός, απ’ όσα, αναφέρονται στην προαναφερόμενη προκήρυξη του Αγώνα, ο Δήμος Καλαβρύτων επισημαίνει και τα παρακάτω:
1. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλάβρυτα, του επαρχιακού δρόμου Πούντα – Καλάβρυτα, από τη Διασταύρωση προς Βραχνί - Σούβαρδο, μέχρι τα Καλάβρυτα και αντίστροφα, θα παραμείνει κλειστό για τη διέλευση οχημάτων, από ώρα 12:00 έως ώρα 13:30 της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διέλθουν, απ’ αυτό οι δρομείς και για λόγους ασφαλείας αυτών. 

2. Στο 6ο χιλιόμετρο του Αγώνα Δρόμου στη Στάση Κερπινής και στον τερματισμό του, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, θα προσφέρονται στους δρομείς, νερά, χυμοί και μπανάνες, αντίστοιχα, τα οποία τα προσφέρουν με χορηγίες τους οι επιχειρήσεις ΛΟΥΞ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ και ΚΡΙΝΟΣ, τις οποίες ευχαριστούμε. 

3. Όσοι δρομείς, θα βρίσκονται στα Καλάβρυτα, από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς συμμετοχής τους, από ώρα 17:00 έως 20:00 του Σαββάτου, από το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων στην Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων. 

4. Όσοι δρομείς, φθάσουν στα Καλάβρυτα με λεωφορεία, αυτά, θα σταθμεύσουν, στο χώρο ακριβώς, κάτω, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας. 

5. Ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, από το Δήμο Καλαβρύτων, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων και στρατιώτες, θα συμβάλλουν ώστε να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί άρτια, γρήγορα και με ασφάλεια, ο Αγώνας Δρόμου Θυσίας, αυτός. 

6. Κατά τον τερματισμό του Αγώνα Δρόμου Θυσίας, και την επιστροφή των δρομέων στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων θα απονεμηθούν τα τιμητικά κύπελλα στους τρεις (3) πρώτους νικητές του Αγώνα Δρόμου Θυσίας από τους άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. 
Τιμητικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα Δρόμου Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θα απονεμηθούν από το Δήμο Καλαβρύτων, και σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς του Αγώνα. 
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με αφορμή, τη διοργάνωση, για δεύτερη χρονιά, του Αγώνα Δρόμου αυτού, προς τιμή του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος δήλωσε: “Ο μαρτυρικός Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Α.Σ.Α.Ε.Δ. διοργανώνουμε εφέτος, για δεύτερη, φορά, Αγώνα Δρόμου 10.000 μέτρων από το Σταθμό Οδοντωτού Καλαβρύτων, στη Διασταύρωση Βραχνίου – Σούβαρδου και πάλι στο Σταθμό Οδοντωτού Καλαβρύτων, με σκοπό να τιμήσουμε το Ολοκαύτωμα και να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του. Στόχος μας είναι, αυτός ο Αγώνας Δρόμου να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, στόχος ο οποίος και για εφέτος, υλοποιήθηκε και γίνεται πράξη. 



Συγχαίρω και ευχαριστώ, όλους τους συμμετέχοντες που φθάνουν, ήδη, τους 800 περίπου, λέγοντάς τους, ότι η μεγάλη και συγκινητική συμμετοχή τους, τιμά τους νεκρούς ήρωες των Καλαβρύτων, τιμά τη μαρτυρική μας πόλη και αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής και μνήμης στο συγκλονιστικό ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα της Ελλάδας και της Ευρώπης”.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.