Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση τιμής στον Πρωτοψάλτη Καλαβρύτων Βασίλη Καλογερόπουλο

Μια εξαιρετική και πετυχημένη εκδήλωση, διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, για να τιμήσει τον Άρχοντα Πρω...

Μια εξαιρετική και πετυχημένη εκδήλωση, διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, για να τιμήσει τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη των Καλαβρύτων Βασίλη Καλογερόπουλο, καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής, για την πολυετή προσφορά του στην ιεροψαλτική τέχνη! 
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, για το Ολοκαύτωμα της 13-12-1943 και συνδυάστηκε με την βράβευση των διακριθέντων μαθητών, στον πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ -Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα»!! 
Στη Βυζαντινή χορωδία συμμετείχαν οι μαθητές της σχολής Βυζαντινής μουσικής Καλαβρύτων «Κοσμάς ο Μελωδός», όπου διδάσκει ο Βασίλης Καλογερόπουλος και αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι του από Πάτρα, Αίγιο κ.α. Η χορωδία απέδωσε με εξαιρετική επιτυχία επιλεγμένους για το Ολοκαύτωμα βυζαντινούς ύμνους και επίκαιρα τραγούδια μεταξύ των οποίων: «Αμέτρητα τα πάθη μας», σε σύνθεση Φίλιππου Οικονόμου και «Όπου πίκρα και ορφάνια και φτωχολογιά βρίσκεται η Παναγιά (Στίχοι Λευτ. Παπαδόπουλου - μουσική Απόστ. Καλδάρα)!!!
O Δήμαρχος κ.Γεώργιος Λαζουράς αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Καλογερόπουλο και τα μέλη της χορωδίας για τη μυσταγωγική απόδοση των ύμνων και αφού επισήμανε το σημαντικότατο έργο που επιτελεί, επί αρκετά χρόνια, ο κ. Καλογερόπουλος στην πόλη και στην περιφέρεια του Δήμου, για να γίνεται η λειτουργία και όλες οι τελετές της εκκλησίας, του απένειμε τιμητική πλακέτα και το μετάλλιο της πόλης των Καλαβρύτων. Ο κ. Καλογερόπουλος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του, καθώς και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο, για τη στήριξη που του παρέχει, στη λειτουργία της Σχολής, δήλωσε ότι αγαπάει τον τόπο του και θα συνεχίσει να προσφέρει, όσο οι δυνάμεις του αντέχουν ακόμη, για να μεταλαμπαδεύει, στους μύστες της Βυζαντινής μουσικής, τη θεία τέχνη του Δαμασκηνού!!!



ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΓΚΛΑΒΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.