Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εντατικοποίηση ελέγχων για την προστασία του καταναλωτή αλλά και των επαγγελματιών εν’ όψη των εορτών

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά όσον αφορά την εορταστική περίοδο, με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια των προσ...

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά όσον αφορά την εορταστική περίοδο, με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια των προσφερόμενων τροφίμων και ποτών για την προστασία της υγείας του  καταναλωτή αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου.
Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, σε καταστήματα ειδών διατροφής, κρεοπωλεία, κατεψυγμένα προϊόντα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων και άλλων ειδών. Με γνώμονα την αποφυγή παραπλάνησης του Καταναλωτή, οι έλεγχοι θέτουν σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Ευελπιστούμε στο πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες και την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας από τη μεριά τους για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Σε περιπτώσεις βέβαια που διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Δριβίλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης,  οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα Κ. Κόλλαρης Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Ν. Τσολοδήμος Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Σ. Βέρρας Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Θ. Λάμπος Προϊστάμενος Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, και Νικόλαος Κοσμάς Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας.
Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί ενόψει της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εφόσον η κατανάλωση είναι αυξημένη.  Στόχος μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και των κατ/ρχων από μεμονωμένα φαινόμενα παραβατικότητας.  Σε γενικές γραμμές η αγορά της Αχαΐας δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Τα  προϊόντα που διακινούνται είναι ποιοτικά και ασφαλή και σε καμιά περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά δεν την χαρακτηρίζουν». τόνισε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος
Ο κ Δριβίλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης επισήμανε «το συντονισμό και τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των υπηρεσιών προκειμένου να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα για την προστασία της αγοράς και του καταναλωτή».
Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν τη διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα των Αρμόδιων  Ελεγκτικών Υπηρεσιών της  Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας :
• 2613 620-720 & 6977479948- κ. Λάμπο Θεόδωρο, Προϊστάμενο Δ/νσης  Δημ. Υγείας & Κοιν/κής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.
• 2613 620 110 & 6944287947 κ. Φάρες Μπεσαράτ – Προϊστάμενο Δ/νσης Ανάπτυξης Π. Ε.  Αχαΐας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.