HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο «Μορέας»

Πιο κοντά φέρνει την Αθήνα με την Καλαμάτα και τη Σπάρτη αλλάζοντας τον χάρτη της Πελοποννήσου ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας», Κόρινθος-Τρί...

Πιο κοντά φέρνει την Αθήνα με την Καλαμάτα και τη Σπάρτη αλλάζοντας τον χάρτη της Πελοποννήσου ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας», Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη, ο οποίος αποδόθηκε στο σύνολό του στην κυκλοφορία την περασμένη Παρασκευή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο συνολικού μήκους 205 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομος που παραδόθηκε πλήρης στους χρήστες αποτελεί το πρώτο από τα οδικά έργα με Σύμβαση Παραχώρησης που ολοκληρώνεται.
]Κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ελληνικές τεχνικές εταιρείες με Ελληνες μηχανικούς (κοινοπραξία Μορέας με μετόχους τις ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, J&P ΑΒΑΞ ΑΕ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ), ενώ οι ίδιες εταιρείες συνεισέφεραν 122 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή.
Ο αυτοκινητόδρομος έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, 24 κόμβους, 251 γέφυρες και 5 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης.
Για ένα «σημαντικό αναπτυξιακό έργο, κατασκευασμένο με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές» μίλησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του τελευταίου τμήματος της Περιμετρικής Καλαμάτας ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «τα μεγάλα έργα δεν έχουν πατρότητα. Ανήκουν στον λαό».
Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού παραδίδει σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.