BREAKING NEWS
latest

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Παραλύει η χώρα σήμερα από τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ.
Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.
«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Απεργούν και οι εφοριακοί
Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εφοριακοί μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία για να ανατραπούν μνημονιακές πολιτικές.
«Μετά από 6 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που διέλυσαν τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας, πετσόκοψαν το εισόδημά μας, έχουν επιβάλει φορολογίες εξοντωτικές, και διέλυσαν το ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις που δεν δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και είναι σοβαρά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Αναφερόμενη στις βασικές διεκδικήσεις των εφοριακών η ΠΟΕ ΔΟΥ εστιάζει στην ανακοίνωσή της στα εξής:
Στη διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από 1.1.2017 και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.
Στη μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.
Στην άρση του νόμου για ποινικές – αστικές – πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών.
Στην παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.
Στην ανάγκη 3.000 νέων προσλήψεων ς για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν απογυμνωθεί ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.
Στην άρση του αποκλεισμού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη για πολλές ώρες. Συγκεκριμένα:
Λεωφορεία - τρόλεϊ: Θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.
Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

« PREV
NEXT »