Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Νίκου Νικολόπουλου για τους μαθητές με αναπηρία στη Αχαΐα

Το σημαντικό ζήτημα του προβλήματος των μαθητών της Αχαΐας µε αναπηρίες που  δεν έχουν πάει ούτε µία ηµέρα στο ειδικό σχολείο όπου φοιτο...

Το σημαντικό ζήτημα του προβλήματος των μαθητών της Αχαΐας µε αναπηρίες που  δεν έχουν πάει ούτε µία ηµέρα στο ειδικό σχολείο όπου φοιτούν, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ως εξής:
Δεκάδες µαθητές της Αχαΐας µε αναπηρίες δεν έχουν πάει ούτε µία µέρα στο ειδικό σχολείο όπου φοιτούν και η Παγκόσµια Ηµέρα των Ατόµων µε Αναπηρίες τα βρήκε μέσα σ’ αυτή την αναγκαστική κατάσταση. Για τα δικαιώµατα στην εκπαίδευση, την εργασία και στις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης διαδήλωσαν χιλιάδες ΑµΕΑ στο κέντρο της Αθήνας όπου εκπροσωπήθηκαν όλα τα σωµατεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας µε επικεφαλής τον βοηθό περιφερειάρχη σε θέµατα υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνη Χαροκόπο.
«Θέλουµε να ζήσουµε µε αξιοπρέπεια!»
«Τίποτα για τα άτοµα µε αναπηρία χωρίς τα άτοµα µε αναπηρία»!
Ήταν τα δύο συνθήµατα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία χαρακτηρίστηκε ως: «Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, δύναµης των ατόµων µε αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!».
«Στέλνουµε το µήνυµα ότι θέλουµε να ζήσουµε στη χώρα µας σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Ζητάµε από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά µας, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, τα εισοδήµατά µας. Ο αποκλεισµός, η φτωχοποίηση και οι διακρίσεις κυριεύουν τη ζωή µας. Ζητάµε από τον πρωθυπουργό να θεσπίσει επιτέλους στην Ελλάδα εθνικό πρόγραµµα δηµόσιων πολιτικών που να προστατεύει τα πραγµατικά δικαιώµατα των ανθρώπων µε αναπηρία σε αυτή τη χώρα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΑµεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης ζητώντας «να µεταφέρετε σε όλη τη χώρα, στα χωριά και στις πόλεις, το µήνυµα ότι τα άτοµα µε αναπηρία διεκδικούν αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη! Τίποτα για εµάς χωρίς εµάς! Με την ενότητά µας, την αλληλεγγύη µας, την κατανόηση, την ποικιλοµορφία, συνεχίζουµε δυνατά και αποφασισµένοι!».
Ανάµεσα στις διεκδικήσεις τους είναι σε κάθε δήµο της χώρας να υπάρχει υπηρεσία για την αναπηρία, όπως και σε κάθε Περιφέρεια. Επίσης να ενταχθούν τα ΚΕΚΥΚΑµεΑ στους δήµους και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στις Περιφέρειες και να υπάρχει ένα τουλάχιστον Κέντρο ∆ηµιουργικής Απασχόλησης ΑµΕΑ σε κάθε δήµο. «∆ιεκδικούµε µε τις δικές µας δυνάµεις, χωρίς προστάτες, διεκδικούµε να µην µείνει απροστάτευτο ούτε ένα άτοµο µε αναπηρία! Μολών λαβέ σε όποιον επιβουλεύεται τα κεκτηµένα της αναπηρίας!».
Όπως µας µετέφερε ο κ. Χαροκόπος, του συλαλλητηρίου ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας των ΑµΕΑ µε τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, µετά από εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑµεΑ παρουσίασε την κατάσταση που βιώνουν τα άτοµα µε αναπηρία. «Σήµερα τα άτοµα µε αναπηρίες βιώνουν τον απόλυτο αποκλεισµό. Παράλληλα, οι µειώσεις των επιδοµάτων και των υγειονοµικών παροχών τους τα έχουν οδηγήσει σε πλήρη αδυναµία επιβίωσης» υπογραµµίζει ο κ. Χαροκόπος.
Ο κ. Βερναρδάκης από την πλευρά του δεσµεύτηκε στα εξής:
> Συγκροτείται και ξεκινά εργασίες άµεσα διυπουργική επιτροπή για τα ζητήµατα της αναπηρίας, µε επικεφαλής τον ίδιο, που θα αντιµετωπίζει και τα τρέχοντα ζητήµατα.
> Γίνεται δεκτή η πρόταση της ΕΣΑµεΑ για τη δηµιουργία νοµοπαρασκευαστικής επιτροπής για ένα νόµο πλαίσιο για την αναπηρία, µε ορίζοντα να κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση στα τέλη Μαρτίου 2017, σε συνεργασία µε την ΕΣΑµεΑ και µετά από ευρεία διαβούλευση.
> Στις αρχές του 2017 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας µε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ΕΣΑµεΑ.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε :
1. Ποια η πρόβλεψή σας για βελτίωση τν επιδομάτων και των υγειονομικών παροχών;
2. Είναι στις προθέσεις σας να ενταχθούν τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών;
3. Συμμερίζεσθε το αίτημα ότι πρέπει να υπάρχει ένα τουλάχιστον Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ σε κάθε Δήμο κι αν ναι, ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε ν’ αναλάβετε;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.