Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιάσονας Φωτήλας: Θα παραμείνουν «κλειστά» τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου Καλαβρύτων;

Στο κλείσιμο αγροτικών ιατρείων στο Δήμο Καλαβρύτων εν μέσω εορτών – με πλήθος τουριστών στην ευρύτερη περιοχή - αλλά και των ιδιαίτερα ...

Στο κλείσιμο αγροτικών ιατρείων στο Δήμο Καλαβρύτων εν μέσω εορτών – με πλήθος τουριστών στην ευρύτερη περιοχή - αλλά και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα:  Θα παραμείνουν «κλειστά» τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου Καλαβρύτων;
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στο νομό Αχαΐας έχουν επισημανθεί επανειλημμένα: Ελλείψεις σε προσωπικό & ιατρικό εξοπλισμό/ αναλώσιμα αλλά και κακές συνθήκες εργασίας για γιατρούς και νοσηλευτές (χωρίς ρεπό και με μεγάλη πίεση χρόνου). Η κυβέρνηση εξαγγέλλει προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το νέο έτος, χωρίς όμως να αναφέρεται στον άμεσο σχεδιασμό ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε πολλές περιοχές στα Καλάβρυτα όπως για παράδειγμα στην Ψωφίδα και στην Αροανία, οι οποίες καλύπτονται κανονικά από αγροτικά ιατρεία, έχουν ξεμείνει χωρίς ιατρούς. Ο λόγος για αυτήν την εξέλιξη είναι ότι οι αγροτικοί ιατροί έχουν συγκεντρώσει τα ρεπό τους και γι’ αυτό το λόγο πήραν άδεια. Καταγγελίες κατοίκων αναφέρουν ότι οι εν λόγω ιατροί δεν αναμένεται να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους πριν τις 28-29 Δεκεμβρίου αφήνοντας έτσι τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών χωρίς τη δυνατότητα να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να καλύψει τα κενά και ως εκ τούτου οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ζητούν βοήθεια από το νοσοκομείο Καλαβρύτων.
Εν μέσω εορτών αλλά και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών τέτοια περιστατικά είναι το λιγότερο πρωτόγνωρα και αδιανόητα. Οι κάτοικοι του Δήμου Καλαβρύτων υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, ενώ ταυτόχρονα λόγω χειμερινής περιόδου η ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών και ως εκ τούτου μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις σε υπηρεσίες υγείας.
Επειδή ο σχεδιασμός και η πρόληψη είναι αναγκαία στοιχεία στην ευρύτερη λειτουργία των μονάδων Υγείας
Επειδή  στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας οι κάτοικοι δεν πρέπει να αφήνονται στο «Έλεος του Θεού» και να αισθάνονται κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είσαστε ενήμεροι αναφορικά με τα παραπάνω περιστατικά; Σε ποιες ενέργειες προβήκατε προκειμένου να μην «κλείσουν» τα αγροτικά ιατρεία και να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις;
Υπάρχει η δυνατότητα έστω και προσωρινής λύσης ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.