HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε τους πολίτες

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: ...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα:
«Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »
Την Ημερίδα παρακολούθησε πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν διαδραστικά στην εκδήλωση καταθέτοντας τη βιωματική τους εμπειρία
Με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα 12-12-2016, ενημερωτική Ημερίδα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πολυχώρο Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα, με θέμα «Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών ».
Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :
• Προστασία από απάτες στην Δυτική Ελλάδα - Μεθοδολογία δραστών – Ανάλυση πραγματικών περιστατικών – Χρήσιμες συμβουλές,
• Το φυσιολογικό γήρας – Αλλαγές κατά την τρίτη ηλικία,
• Καλλιεργώντας τη θετικότητα στην ώριμη ηλικία.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δριβήλας Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Παναγιώτης Μελλάς.
Τις θεματικές ενότητες της Ημερίδας ανέπτυξαν, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, Αστυνόμος Α΄ ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης, η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγος, ΤΣΑΚΩΝΑ Ιωάννα και η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων Ψυχολόγος Θεοδώρα Χασάπη.
Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των ηλικιωμένων με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.
Κατά την ημερίδα προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας, οι οποίοι ήταν παθόντες σε περιπτώσεις απάτης και μετέφεραν την βιωματική τους εμπειρία στο κοινό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτριος Δριβήλας, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πατρών, κ. Ευριπίδης Νικολάου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πατρών ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Στελιάνος, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ.Παναγιώτης Μελλάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Νικόλαος Κοντοές, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών, κ. Μεϊδάνης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Ιωάννης Σεϊντής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος Καλογείτων Σταμάτιος, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πετσίνης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Παπανικολάου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Πύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικοί Διευθυντές Νικόλαος Κοτρωνιάς και Βασίλειος Τσούρας, ο Διευθυντης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Αντιπλοίαρχος Τριαντόπουλος Παναγιώτης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Αντιπλοίαρχος ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, Πρόεδροι Σωματείων και Συνδικαλιστικών Ενώσεων, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πολιτών, κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι συμμετείχαν και διαδραστικά στην συζήτηση μετά το τέλος των παρουσιάσεων.
Σημειώνεται ότι η προστασία των ηλικιωμένων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.
Άλλωστε, η σημαντικότερη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, η προστασία των συνανθρώπων μας και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.
O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του επικεντρώθηκε στον προληπτικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής :
« Ως Ελληνική Αστυνομία προσπαθούμε σε κάθε ενέργεια μας να είμαστε δίπλα στους πολίτες, διπλά στη κοινωνία. Στη σημερινή εποχή, ίσως περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία μας, δικαιούται μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, προσιτή και ενισχυμένη. Μια αστυνομία σεβόμενη πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας
Από τη φύση της αποστολή μας, ως ένας οργανισμός που μάχεται διαρκώς το έγκλημα, συνεπάγεται ότι ένα μέρος του έργου μας, είναι αναμφίβολα και κατασταλτικό, πλην όμως η καταστολή, είναι και πρέπει να είναι, το έσχατο μέσο, στη συνολική μας δράση. Ως Αστυνομικοί, ως λειτουργοί της πολιτείας που αποσκοπούμε στην εφαρμογή των νόμων και στη τήρηση της νομιμότητας, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι πρέπει να εστιάσουμε και να εμβαθύνουμε στην πρόληψη του εγκλήματος και σε δεύτερο βαθμό στη καταστολή του.
O ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι πρωτίστως προληπτικός, ενώ το κατασταλτικό κομμάτι μας πρέπει να έπεται και ως εκ τούτου αποτελεί όπως προανέφερα το τελευταίο μέσο της αστυνομικής μας δράσης. Ο αστυνομικός δεν είναι σε αντιπαράθεση με τους πολίτες και τη κοινωνία, αλλά είναι κομμάτι αυτής, αρωγός των πολιτών και μέρος της λύσης των προβλημάτων τους ».
Και συνέχισε λέγοντας :
« Το ίδιο κάνουμε και εδώ σήμερα, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο. Επικεντρωνόμαστε στον προληπτικό μας χαρακτήρα και ρόλο, ως Ελληνική Αστυνομία. Ερχόμαστε ως οργανισμός δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη και με τη βοήθεια και τη στήριξη και άλλων τοπικών φορέων, όπως η Εκκλησία, η Περιφέρεια και ο Δήμος προσπαθούμε να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες ».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.