HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανδρέας Κατσανιώτης: Θερίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και το Υπουργείο αδιαφορεί

Για το μείζον θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων έκανε λόγο σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρα...

Για το μείζον θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων έκανε λόγο σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο Βουλευτής επεσήμανε στην ερώτησή του ότι η ραγδαία έξαρση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αποτελεί σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα το τραγικό περιστατικό με την 41χρονή γυναίκα που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο μετά από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Επιπλέον, έκανε αναφορά στα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για τις ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις στην Ελλάδα που συγκριτικά με την ΕΕ είναι πολύ υψηλότερα τα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας.
Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι «η αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, που χάνουν τη ζωή τους εν έτει 2016 από απλές επεμβάσεις εξαιτίας ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αυτό το μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα για να μη θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.»
Τέλος, ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, αν υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων και ποιος είναι αυτός, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση της αυξημένης κατανάλωσης αντιβιοτικών τόσο εξωνοσοκομειακά όσο και εντός των νοσοκομείων, αφού η αλόγιστη κατανάλωσή τους αποτελεί μια από τις αιτίες εμφάνισης ανθεκτικών μικροβίων και κατά συνέπεια λοιμώξεων, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί για την κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ σε θέματα διαχείρισης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, για ποιους λόγους ενώ τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ κρούουν καμπανάκι κινδύνου για τις ενδονοσοκομειάκες λοιμώξεις, δεν προχώρησε στην κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης και τέλος σε πόσα και ποια Νοσοκομεία έχει προχωρήσει η σύσταση των Επιτροπών Νοσοκομειακών Λοιμώξεων που προβλέπει η παρ. 5 του άρθρου 21 του ν. 4208/2013, ενώ ζήτησε να του κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.