HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός και εντυπωσιακός ήταν και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου της Σκοτάνης από τους κατοίκους της αλλά και από όλους...

Λαμπρός και εντυπωσιακός ήταν και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου της Σκοτάνης από τους κατοίκους της αλλά και από όλους τους συμπατριώτες και φίλους του Συλλόγου Σκοταναίων. 
Το εξαιρετικά δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε οργανώσει, ανήμερα, ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή για να διευκολύνει την μετάβαση και των εκτός Σκοτάνης διαμενόντων Σκοταναίων στο χωριό τους. Μαζί με αυτούς μετέβησαν στη Σκοτάνη και άλλοι συμπατριώτες μη εκδρομείς, με ιδιωτικά μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει το χωριό από ευδιάθετους ανθρώπους που με χαρά αντάμωσαν τους συντοπίτες τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί.
Στην εορταστικά στολισμένη εκκλησία του χωριού, προσήλθε πλήθος Σκοταναίων αλλά και κάτοικοι από τα γύρω χωριά  για να συμμετάσχουν στην μετά αρτοκλασία Θεία Λειτουργία. Αυτήν τέλεσαν από κοινού ο ιερέας του χωριού μας Αθανάσιος Κ. Κουμανιώτης και ο ιερέας Ασημάκης Κατσαμέτης από τα Κρινόφυτα, ο οποίος μετέβη στην Σκοτάνη για να συλλειτουργήσει και να συμμετάσχει στον εορτασμό, καθώς επίσης και οι  ιεροψάλτες Ανδρέας Π. Γκολφινόπουλος και Παναγιώτης Ιωαν. Ρέππας γεγονός που προξένησε συγκίνηση και χαρά στο εκκλησίασμα.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου  Σκοταναίων  κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου,  ευχήθηκε  Χρόνια Πολλά σ΄ όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες  και ο Άγιος Δημήτριος, μυροβλήτης και θαυματουργός να χαρίζει σ΄ όλους τους απανταχού Σκοταναίους, υγεία ατομική και οικογενειακή καλώντας όλους τους συμπατριώτες αλλά και τους κατοίκους από τα γειτονικά χωριά να παρευρεθούν το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου για το εορταστικό γεύμα.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκαν οι άρτοι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου, οι οποίοι ήταν προσφορά όλων των συμπατριωτών.
Τον πολιούχο του χωριού μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Απασχόλησης και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Παίων κ. Παναγιώτης Λάππας  καθώς επίσης κοντά μας ήταν και ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά και Επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Π. Χρονόπουλος.
Ο θαυμάσιος καιρός, που με τον λαμπερό, εκείνη την ημέρα, ήλιο συνέβαλε στον εορτασμό, μαζί με την άψογη οργάνωση της όλης εκδήλωσης, συντέλεσαν σε ένα άψογο αποτέλεσμα. Το εορταστικό  γεύμα, προσφορά του Συλλόγου των Σκοταναίων, σε όλους τους παρευρισκόμενους, ένωσε τους κατοίκους και δημιούργησε πράγματι μια ατμόσφαιρα κεφιού και αγαλλίασης, ενώ ο χορός που ακολούθησε μετά το γεύμα ήταν ο τελικός τόνος στη γιορτή!
Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία  σε όλους τους  συμπατριώτες και φίλους του Συλλόγου να θαυμάσουν το νεοδημιουργηθέν Λαογραφικό μας Μουσείο, το οποίο προκάλεσε θαυμασμό και εντύπωση για την πληθώρα των αντικειμένων που περιέχει και για την έκθεσή τους εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες αναγνωρίζοντας τη δουλειά και το κατόρθωμα των προσπαθειών του Δ.Σ. του Συλλόγου.           
Στο  χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, μια ευχάριστη  έκπληξη μας περίμενε όλους μας. Η συμπατριώτισσά μας κ. Κωνσταντίνα Μπουζιώτη-Κόντη, την οποία το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την  εθελοντική της προσφορά, είχε παρασκευάσει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα τα οποία προορίζονταν  προς πώληση, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες του Λαογραφικού μας Μουσείου και τα οποία  έγιναν ανάρπαστα.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι ο Σύλλογός μας είχε την δυνατότητα να προσφέρει και φέτος μέρος φαγητού στους ηλικιωμένους που φιλοξε- νούνται στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕ.ΔΙ.Κ)
Το  Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά για μια ακόμη φορά  όλους τους πατριώτες  για την αθρόα συμμετοχή και στήριξή τους καθώς επίσης  αξίζουν  θερμά συγχαρητήρια  στους εθελοντές που βοήθησαν  τόσο στις ετοιμασίες του φαγητού όσο και στο σερβίρισμα και δή τους κ.κ. Αιμιλία  Μ. Ρηγοπούλου, Παναγιώτα Β. Γκολφινοπούλου, Αναστασία Φ. Σατολιά, Αικατερίνη Αξιώτη – Χρονοπούλου, Βασιλική  Β. Ζήκου, Κική  Δ. Γκολφινοπούλου, Γρηγόρη Κ. Μπουζιώτη, Χρήστο  Νούση, Παύλο Φ. Σατολιά, Πέτρο και Χρήστο Μ. Ρηγόπουλο, Ανδρέα Κόντη και  Παρασκευά  Β. Ζήκο,αλλά και τις συμπατριώτισσές μας κ.κ. Ουρανία Γ. Γκολφινοπούλου  η οποία προσέφερε παραδοσιακό τυρόψωμο και κολοκυθόπιτα και την κ. Ευανθία Γ. Χρονοπούλου – Μουγγολιά  η οποία προσέφερε παραδοσιακό χαλβά  καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Γεώργιο Κ. Λάππα για την προσφορά του κρασιού.
Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: o Eπίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς και οι συμπατριώτες μας κ.κ. ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού  Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Φ. Σατολιάς, τον οποίο το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά  για την προσφορά της φέτας και ο  Εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Σκοτάνης κ. Πέτρος Μ. Ρηγόπουλος.
Οι εκδρομείς επέστρεψαν με την ανάμνηση στις καρδιές τους μιας εξαιρετικά ωραίας ημέρας και την υπόσχεση και για τη συμμετοχή τους σε ανάλογες εκδηλώσεις που ενώνουν και χαροποιούν όλους τους συμμετέχοντες.
Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων εύχεται και του χρόνου να υπάρχει  ανάλογη συμμετοχή  γιατί το χωριό μας γέμισε για μια ακόμη φορά με χαμόγελα και χαρά σ΄αυτήν την τόσο μεγάλη εορτή!!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.