HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σία Αναγνωστοπούλου: Ο κ. Λαζουράς με διαβεβαίωσε ότι ο δήμος είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός

Απάντηση στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά ο οποίος κάλεσε την υφυπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί επειδή ο Δήμος δεν εντάχθηκε στις...

Απάντηση στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά ο οποίος κάλεσε την υφυπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί επειδή ο Δήμος δεν εντάχθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που απολαμβάνουν οι ορεινοί Δήμοι της χώρας για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης έδωσε μέσω της συχνότητα του Κόκκινου Πάτρας 107,7 η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. 

Όπως αποκάλυψε είχε μιλήσει εγκαίρως με τον κ. Λαζουρά, ύστερα από επικοινωνία που είχε με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπαναστασίου, κι εκείνος την είχε διαβεβαιώσει ότι τα Καλάβρυτα είναι χαρακτηρισμένα ως ορεινά. 

 «Αυτό που είναι ενοχλητικό είναι να γίνεται μια πολιτική απολύτως λαϊκίστικη, προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση. Είμαι πεπεισμένη ότι τα Καλάβρυτα, και λόγω της γεωγραφίας και λόγω της πραγματικότητας είναι ένας ορεινός Δήμος. Δυστυχώς το 2010 με το Νόμο Ραγκούση για τον Καλλικράτη δεν εντάχθηκε στους ορεινούς Δήμους. Αντί λοιπόν οι δημοτικές Αρχές των Καλαβρύτων να έχουν κάνει όλα όσα θα έπρεπε, με όλες τις πιέσεις που έπρεπε να ασκήσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να χαρακτηριστεί ως ορεινός, όπως πρέπει, όπως λέει η γεωγραφία και η πραγματικότητα, δεν είχε γίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αναγνωστόπουλου αναφερόμενη στα όσα δεν προχώρησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στην συνέχεια ανέφερε το πώς προέκυψε η τηλεφωνική της επικοινωνία με το Δήμαρχο Καλαβρύτων και τα όσα ο κ. Λαζούρας της μετέφερε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της: «Όταν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα  Παπανάτσιου  ετοίμαζε την υπουργική απόφαση, την ρώτησα για τα Καλάβρυτα. Με παρακάλεσε να επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο, εάν είναι ο Δήμος χαρακτηρισμένος ως ορεινός, τότε παίρνει το πετρέλαιο θέρμανσης γιατί ανεβαίνει βαθμίδα. Επικοινώνησα με το Δήμαρχος. Λέω: Είναι ο Δήμος χαρακτηρισμένος ως ορεινός; Και μου είπε «ναι». Όταν βγαίνει μια υπουργική απόφαση, ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος να πατήσει πάνω σε Νόμο. Δεν μπορεί να ερμηνεύσει από μόνος του το Νόμο.

Από την στιγμή που δεν έγινε καμία προσπάθεια να χαρακτηριστούν νομικά ως ορεινός Δήμος τα Καλάβρυτα, νομοθετικά, αυτά δεν γίνονται στον αέρα, τότε το πρόβλημα συνεχίζεται να υπάρχει», τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Αχαΐας.

Παράλληλα επισήμανε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί τρόπος τα Καλάβρυτα τελικά να ενταχθούν στην ευνοϊκή βαθμίδα για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης. «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες, και με την κυρία Παπανάτσιου και με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διορθωθεί αυτό το λάθος, γιατί είναι όντως λάθος. Θέλω όμως να μου απαντήσουν, και ο αγαπητός Δήμαρχος, γιατί κατ’ αρχάς ο Καλλικράτης χαρακτήρισε έναν καθαρά ορεινό Δήμο μη ορεινό και γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια μέχρι σήμερα προκειμένου αυτό να αλλάξει. Εμένα ο Δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός.

Πρέπει να πάρουμε απόφαση ένα πράγμα: Άπαξ και δεν έχει αλλάξει ο Νόμος οι υπουργοί όταν βγάζουν υπουργική απόφαση δεν μπορούν να λειτουργούν με το κεφάλι τους, δηλαδή όπως τους έρθει και όπως ερμηνεύσουν. Εμείς αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουμε όλες τις ενέργειες, με κάθε τρόπο, τα Καλάβρυτα να μπουν σε αυτή την ευνοϊκή για το πετρέλαιο θέρμανσης, ρύθμιση. Η πραγματικότητα το απαιτεί αλλά πρέπει να αλλάξουμε και τη νομοθεσία του 2010 που χαρακτήρισε ερήμην αυτούς τους Δήμους, χωρίς να παίρνει υπόψη ούτε την γεωγραφία αλλά ούτε και την πραγματικότητα. Καλό είναι ο κ. Λαζουράς να χαμηλώσει τους τόνους και αν θέλει, μαζί όλοι, να αλλάξουμε αυτό το τερατούργημα που έφτιαξε το 2010 ο Καλλικράτης», σχολίασε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Από εκεί και πέρα υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που προωθεί η κυβέρνηση θα γίνει προσπάθεια να διορθωθεί οριστικά το πρόβλημα και να χαρακτηριστεί ορεινός ο Δήμος Καλαβρύτων. «Εκεί πρέπει να αλλάξει και έπρεπε να έχουν γίνει πιέσεις από το 2010 και μετά. Μην ερχόμαστε τώρα και λέμε γιατί ο γραφειοκράτης του υπουργείου οικονομικών δεν χαρακτήρισε κ.α.. Δεν μπορεί από μόνος του να χαρακτηρίσει και ο κ. Λαζουράς είναι έμπειρος άνθρωπος και ξέρει ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από μόνο τους, ούτε από έναν γραφειοκράτη ούτε από τον υφυπουργό Οικονομικών. Έλεος… Υπήρξαν παραλείψεις, άρα καλό είναι να συνεννοηθούμε με τον κ. Λαζουρά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αλλά να μην προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες εκεί όπου δεν υπάρχουν», εξήγησε η κυρία Αναγνωστοπούλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.