HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος ΔΣ του Φ.Δ Χελμού-Βουραϊκού, κ. Γρηγόρης Ιατρού , με τη Συντονίστρια Έργου, κα. Ελένη Κουμούτσου κα...

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος ΔΣ του Φ.Δ Χελμού-Βουραϊκού, κ. Γρηγόρης Ιατρού, με τη Συντονίστρια Έργου, κα. Ελένη Κουμούτσου και τον Βοηθό Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Νικόλαο Μαγκαφά, παρέλαβαν το βραβείο για τον Αειφόρο Τουρισμό, που σηματοδοτεί την ένταξη του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO στην «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Αειφόρο Τουρισμό». Η βράβευση έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβόυλιο στις Βρυξέλλες από την κα. Carol Ritchie, Διευθύντρια στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών (EUROPARC FEDERATION).
Η πιστοποίηση για την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Αειφόρο Τουρισμό», έχει πενταετή ισχύ (2016-2020). Αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προβολή ολόκληρης της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο και Γεωπάρκο, αλλά και για την τοπική κοινωνία διασφαλίζοντας ότι ο τουρισμός θα συμβάλλει στην ισόρροπη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. 
Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους τοπικούς παράγοντες και φορείς μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την προβολή της περιοχής, την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων κ.λπ., καθώς και να προτείνουν μέτρα και λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθή χρήση των φυσικών πόρων, τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, των τοπικών επιχειρήσεων και των επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφτηκε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του ΦΔ Χελμού-Βουραϊκού και των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, καθώς και όσων συμμετέχουν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Αχαϊα Αναπτυξιακή ΑΕ, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, Ένωση Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Σπήλαιο των Λιμνών, ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας, Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, Επιτροπές Ποιότητας Ζωής Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιάλειας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαβρύτων).  
Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος ΔΣ του Φ.Δ Χελμού-Βουραϊκού, κ. Γρηγόρης Ιατρού, η Συντονίστρια Έργου, κα. Ελένη Κουμούτσου και ο Βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, τονίζουν:
"Ευελπιστούμε σε μια μόνιμη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αναπτυξιακούς φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και με όλους τους χρήστες της προστατευόμενης περιοχής, με στόχο το μέγιστο όφελος της τοπικής κοινωνίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.