HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Η Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, ήταν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα για όλους τους Σκοταναίους, διότι με την πρωτοβουλία του ιδιαίτερα...

Η Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, ήταν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα για όλους τους Σκοταναίους, διότι με την πρωτοβουλία του ιδιαίτερα δραστήριου Συλλόγου, την ευγενή προσφορά του εξέχοντος τέκνου της Σκοτάνης, ιερέα στον Ι.Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου π. Παναγιώτη Β. Ρηγόπουλου και την παροχή των άρτων, από τις οικογένειες των συμπατριωτών μας Κωνσταντίνου & Αικατερίνης Παπαδοπούλου και Άγγελου & Αικατερίνης Σπηλιοπούλου, πραγματοποιήθηκε, σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, σεβασμού και αδελφοσύνης, η παραδοσιακή αρτοκλασία προς τιμή του πολιούχου της Σκοτάνης, Αγ. Δημητρίου. 
Οι Σκοταναίοι και όλοι οι συμμετέχοντες θα θυμούνται αυτή την ημέρα!!!
Μετά από πολλά έτη, αντάμωσαν και πάλι στο πανέμορφο ναό του Αγ. Ευθυμίου, όπου σ΄ αυτό τον χώρο, πριν από τριάντα σχεδόν και πλέον έτη είχε παρευρεθεί ο Σύλλογος για τη χειροτόνηση του συμπατριώτη μας ιερέα π. Παναγιώτη Β. Ρηγόπουλου ή Παπα-Τάκη, όπως τον αποκαλούν και από τον οποίον ακούστηκε την ημέρα της αρτοκλασίας «το Θεοτόκε Παρθένε» & «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν..»
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου ευχαρίστησε τους σεβαστούς ιερείς του Ναού, τον πατέρα Κωνσταντίνο και τον πατέρα Ιωάννη και ιδιαίτερα τον πατέρα Παναγιώτη για την ευγενική πρόσκληση και φιλοξενία του, λέγοντας ότι δεν έχει απουσιάσει σχεδόν, εδώ και 29χρόνια από κανένα Συναπάντημα του χωριού μας μαζί με την πρεσβυτέρα και τα παιδιά του και τώρα συνεχίζουν ένθερμοι υποστηρικτές και τα εγγόνια του, ευχόμενη ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Ευθύμιος να χαρίζουν υγεία στον καθένα ξεχωριστά και στις οικογένειές τους. 
Επιπροσθέτως, η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των Σκοταναίων και των φίλων τους, η εξαιρετικά επιτυχής οργάνωση, μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία, της δεξίωσης των Σκοταναίων, στην αίθουσα του πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού από τον Παπά-Τάκη και τη πρεσβυτέρα του με την προσφορά των πλουσιοπάροχων εδεσμάτων τους, την εξαιρετικά ευγενική συνεισφορά των εθελοντών του Ιερού Ναού καθώς και η προσφορά των άρτων από τις οικογένειες, συντέλεσαν σε μια άψογη εκδήλωση, δημιουργώντας συγκίνηση και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση, ενώ έδωσε ιδιαίτερη χαρά τόσο στους προσφέροντες, όσο και στους αποδεχόμενους την προσφορά αυτή. 

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ευχαριστημένοι και είχαν ένα καλό λόγο να πουν τόσο για τον πατέρα Παναγιώτη και την πρεσβυτέρα, για τους εθελοντές που τους εξυπηρέτησαν, όσο και για το Σύλλογο, που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η συναδελφοσύνη και η ανανέωση δεσμών φιλίας των συμπατριωτών του, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών για χαρά και αγαλλίαση για όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του. 

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους: οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς και Γεώργιος Α. Σατολιάς, το Επίτιμο Μέλος και επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος, η πρώην ταμίας κ. Ρουμπίνη Κυριαζή – Χριστοπούλου, οι συμπατριώτες μας Ανδρέας και Κωνσταντίνα Κόντη από το Κιάτο Κορινθίας και ο Ματθαίος Π. Ρηγόπουλος από την Σκοτάνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, εκφράζει τις πιο θερμές του ευχαριστίες στον συμπατριώτη μας πατέρα Παναγιώτη για την ευγενική του φιλοξενία στον Ιερό Ναό και προσφορά του, στις οικογένειες των συμπατρωτών μας για την προσφορά των άρτων καθώς και στους εθελοντές που συνέβαλαν για την επιτυχή διοργάνωση της παραδοσιακής αυτής αρτοκλασίας προς τιμή του πολιούχου της Σκοτάνης. Επίσης, ευχαριστεί τους Σκοταναίους για την συμμετοχή τους και καλεί όλους να συνεχίσουν να συνδράμουν τον Σύλλογο, με όποιο τρόπο μπορούν και να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητές του, τόσο για την ικανοποίηση και τη χαρά την οποία λαμβάνουν μέσω αυτής της συμμετοχής, όσο και για την ανάδειξη και του χωριού μας που αποτελεί ζωντανό πυρήνα του πανέμορφου τόπου μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.