Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. Παπαθεοδώρου: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα Καλάβρυτα και το επίδομα θέρμανσης

Το θέμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που αδικούν τα Καλάβρυτα, θέμα που ανεδειξε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, έθεσε με παρέμβαση του, ο Βου...

Το θέμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που αδικούν τα Καλάβρυτα, θέμα που ανεδειξε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, έθεσε με παρέμβαση του, ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών μετά τις πληροφορίες που προέκυψαν ότι ο Δήμος Καλαβρύτων σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα ενταχθεί στη Β΄ ζώνη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Το κείμενο της ερώτησης
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη
ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη να συμπεριληφθεί ο Δήμος Καλαβρύτων ως ορεινός και να ενταχθεί στην Β’ Ζώνη, για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης».
Η περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με συχνότατες χιονοπτώσεις και έντονο παγετό, ωστόσο στα κριτήρια κατανομής της Ελληνικής Επικράτειας, τα οποία αφορούν τις κλιματικές ζώνες, συνεχίζει να συγκαταλέγεται στην Κατηγορία Γ. 
Το συγκεκριμένο  γεγονός  λειτουργεί άνισα και άδικα για τους κατοίκους της περιοχής, σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και την  κατανομή των δικαιούμενων ποσοτήτων επιδοτούμενου καυσίμου, με ανάδειξη των κλιματικών συνθηκών.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, σύμφωνα με την ερμηνευτική διάταξη του αρθρ.4 του ν. 4071/2012, πρέπει να συμπεριληφθεί στους ορεινούς –μειονοτικούς δήμους εφόσον στη συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται, ως δημοτικές ή τοπικές κοινότητες , οι Ο.Τ.Α. που αναφέρονται στην Οδηγία 85/148 ΕΟΚ, περί τροποποίησης της οδηγίας 81/645 ΕΟΚ, περί του κοινοτικού καταλόγου των μειονεκτικών γεωργικών περιοχών, κατά την έννοια της οδηγίας 75/268 ΕΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και των χαρακτηριζομένων ως ορεινών δήμων της παρ.2 του αρθρ.1 του ως άνω νόμου. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ορεινός και μειονεκτικός, αφού όλες οι τοπικές κοινότητές του είναι ορεινές.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός: 
1. Προτίθεται το Υπουργείο μεταφέρει το Δήμο Καλαβρύτων από την Γ’ Κλιματική Ζώνη στην Β΄ Κλιματική Ζώνη, λόγω των έντονων καιρικών και κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτόν κατά τους χειμερινούς μήνες;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των ενεργειών αυτών;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.