HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Πάτρα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφτηκε σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2016, το Επιστημονικό Πάρκο...

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφτηκε σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2016, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης του, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Αναστασόπουλο και το Γενικό Διευθυντή Γεράσιμο Μετζελόπουλο.
Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η Πάτρα με τα μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής και το πρωτοπόρο Επιστημονικό Πάρκο κατοχυρώνει τον τίτλο της τεχνολογικής πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Παράλληλα δεσμεύτηκε να βοηθήσει τη διοίκηση, ώστε να ενισχυθούν οι κτιριακές υποδομές του Πάρκου.
Μετά την επίσκεψη του στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς πραγματοποίησε σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2016, επίσκεψη στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης και μέλη των Πρυτανικών αρχών καθώς και με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Ο Νίκος Παππάς, στην παρέμβαση του τόνισε ότι το ΕΑΠ αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό ίδρυμα της χώρας με φοιτητές από την Γαύδο μέχρι την Ορεστιάδα και παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα στην εξ αποστάσεως ανώτατη εκπαίδευση. Υπογράμμισε ότι το άνοιγμα του πανεπιστημίου στα προγράμματα σπουδών, που αφορούν στις νέες τεχνολογίες, είναι ένα άνοιγμα το οποίο πρέπει να καταστεί κομμάτι ενός εθνικού στόχου, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης στους σχετικούς δείκτες ανάπτυξης των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών και ότι προς αυτό το στόχο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συνδράμει και θα συνεργαστεί με το πανεπιστήμιο με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Επίσκεψη του Υπουργού ΨΗ.Π.Τ.Ε. κ. Ν. Παππά στο Κέντρο Διαλογής ΕΛΤΑ Πατρών
Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιάννης Ζαρολιάγκης στo Κέντρο Διαλογής Πατρών.
Συζητήθηκαν τόσο οι προκλήσεις όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ, λόγω των λανθασμένων πολιτικών και πρακτικών του παρελθόντος. Ο Υπουργός τόνισε ότι η στήριξη των ΕΛΤΑ είναι θέμα εθνικής σημασίας, διότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν δημόσια περιουσία που ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και έχουν αναπτύξει ένα ανεκτίμητης αξίας δίκτυο με πανελλαδική παρουσία σε κάθε σημείο της χώρας, ανεξάρτητα από γεωγραφικά χαρακτηριστικά, πάνω στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν ποικίλες υπηρεσίες, που θα τα αναβαθμίσουν.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι άμεσος στόχος αποτελεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης του κόστους της καθολικής υπηρεσίας, ώστε σε συνδυασμό με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΕΛΤΑ και με την άοκνη και σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες προσπάθεια των εργαζομένων, να επανέλθει ο οργανισμός στη σφαίρα της ανάπτυξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.