HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΝΤ: Πάρτε μέτρα 4,2 δισ. - Κυβέρνηση: Εκλογές αν επιμείνετε

Πολιτική λύση έως τα Χριστούγεννα θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, δηλώνει κυβερνητική πηγή όσον αφορά στην διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με ...

Πολιτική λύση έως τα Χριστούγεννα θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, δηλώνει κυβερνητική πηγή όσον αφορά στην διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο». Είπε ακόμα ότι υπάρχει διαφωνία για πόσα χρόνια θα ισχύσουν τα πλεονάσματα στο 3,5% και πρόσθεσε ότι κάποιοι ζητούν και μετά το 2020! Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση...».
Όσον αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα αυτά δεν θα ποσοτικοποιηθούν αλλά θα περιγραφούν. Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και πρόσθεσε με νόημα ότι αν επιμείνουν θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις. Δε νομίζω ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν μείωση αφορολογήτου και συντάξεων, ποιος μπορεί να δεχθεί πακέτο μέτρων 4,2 δις. Το ξέρουν και αυτοί».
Πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».
«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.