HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αυτά είναι τα 25 ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, το βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων, οι οποίοι δεν διστάζουν να αξιώνουν γεωγραφικά κεκτημένα...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, το βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων, οι οποίοι δεν διστάζουν να αξιώνουν γεωγραφικά κεκτημένα της Πατρίδας μας και ειδικότερα να διεκδικούν συνολικά 25 ελληνικά νησιά και 127 βραχονησίδες, επιμένοντας στην ανιστόρητη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και απειλώντας, ουσιαστικά, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Ο παραλογισμός των γειτόνων αντικατοπτρίζεται στην απόρρητη λίστα EGAYDAAK (Αρκτικόλεξο του τουρκικού τίτλου: Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar - Στα ελληνικά: «Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα») που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η λίστα αυτή συντάχθηκε το 1996, δηλαδή την ίδια χρονιά όταν σημειώθηκε το «θερμό» επεισόδιο στα Ίμια, και περιλαμβάνει μικρά νησιωτικά συμπλέγματα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και για νησιά και νησίδες γύρω από την Κρήτη, ανάμεσά τους και η Γαύδος, ενώ ο συνολικός τους αριθμός αγγίζει τα 152.
Με απλά λόγια, οι Τούρκοι θεωρούν ότι τους ανήκουν νησιά όπως η Ζουράφα στ’ ανατολικά της Σαμοθράκης μέχρι και η Γαύδος, που βρίσκεται στο Λιβυκό Πέλαγος.
Όσο για τα Ίμια; Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θεωρεί πως οι δύο βραχονησίδες συνιστούν «τουρκικό έδαφος», κάτι που είχε επαναλάβει με άκρως προκλητικό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Αναλυτικότερα, τα νησιά που απαιτούν οι Τούρκοι είναι τα εξής:
Φούρνοι, Θύμαινα, Οινούσσες (Βόρειο Αιγαίο), Αγαθονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Γυαλί, Κίναρος, Σύρνα (Νότιο Αιγαίο), Διονυσάδες, Δία, Κουφονήσι, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος (Κρητικό Πέλαγος). Στη λίστα των 16 νησιών και νησίδων προστίθενται κατά καιρούς ακόμη εννέα: Ζουράφα, Αντίψαρα (Βόρειο Αιγαίο), Καλόγερος (Κεντρικό Αιγαίο), Λέβιθα, Γλάρος, Περγούσα, Κανδελιούσα, Μικρός και Μεγάλος Αδελφός, Μικρό και Μεγάλο Σοφράνο (Νότιο Αιγαίο).
Υπογραμμίζεται ότι πολλά από τα νησιά αυτά κατοικούνται.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.