HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα γεγονότα… σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου

Στις 22 Δεκεμβρίου 1989 πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. 69 - Συλλαμβάνεται και δολοφονείται στη Ρώμη ο ...

Στις 22 Δεκεμβρίου 1989 πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

69 - Συλλαμβάνεται και δολοφονείται στη Ρώμη ο αυτοκράτορας Βιτέλλιος.

1807 - Κατόπιν παρότρυνσης του Αμερικανού προέδρου Τόμας Τζέφερσον, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών εγκρίνει εμπάργκο, με το οποίο απαγορεύονται οι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες.

1894 - Καταδικάζεται για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς. Την καταδίκη του, που έγινε με αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία ακολούθησε εξορία του στο νησί του Διαβόλου. Η καταδίκη του δίχασε πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία. Έχει μείνει στην ιστορία πλέον το περίφημο «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά ενώ «Υπόθεση Ντρέιφους» χαρακτηρίζεται πλέον κάθε δικαστική πλάνη. Ο Ντρέιφους τελικά έλαβε χάρη από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του.

1940 - Νίκη των ελληνικών στρατευμάτων στην Μάχη της Χειμάρρας.

1940 - Το υποβρύχιο «Παπανικολής» βυθίζει το ιταλικό πλοίο Antonietta.

1941 - Ο Τίτο δημιουργεί την πρώτη ταξιαρχία των προλετάριων.

1974 - Τα νησιά Μεγάλες Κομόρες, Ανζουάν και Μοχέλι ψηφίζουν για να αποτελέσουν το ανεξάρτητο κράτος Κομόρες. Η Μαγιότ παρεμένει υπό γαλλική διοίκηση.

1989 - Πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.