HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017 ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Στο τέλος Μαρτίου 2017 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πατρών. Το έργο είναι έτοιμο. κατά 85% και το σύνολο τη...

Στο τέλος Μαρτίου 2017 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πατρών. Το έργο είναι έτοιμο. κατά 85% και το σύνολο της διαδρομής από την Αθήνα έως την Πάτρα θα είναι 201,5 χιλιόμετρα.
Το συνολικό κόστος των διοδίων για τα ΙΧ θα είναι 11,5 ευρώ από 6,40 που είναι σήμερα. Εκτός από την Ελευσίνα και τον Ισθμό θα δημιουργηθούν τρεις σταθμοί διοδίων στο Κιάτο, τον Ελαιώνα, και το Ρίο.
Με τη λειτουργική παράδοση του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους στο κομμάτι Κόρινθος - Πάτρα δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), καθώς και 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16 χλμ. Στην ασφαλή και ταχεία κυκλοφορία των χρηστών θα συμβάλουν ακόμα 209 γέφυρες, με μεγαλύτερη αυτή του ποταμού Κράθι, μήκους 190 μέτρων. Είναι ενδεικτικό ότι από την έναρξη της παραχώρησης το 2008 οι προσπάθειες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα, καθώς ο αριθμός θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων παρουσίασε μείωση της τάξεως του 60%.
Επίσης ο αυτοκινητόδρομος διαθέτει 29 ανισόπεδους κόμβους για τη σύνδεση με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και τις παρόδιες περιοχές. Αντιστοιχεί ένας κόμβος ανά 7 χλμ. αυτοκινητοδρόμου. Σημαντικότερος δε είναι ο υπερκόμβος του Ρίου, ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, επειδή εξυπηρετεί οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις. Στην ολοκλήρωσή του, μέσα στο φθινόπωρο του 2017, θα περιλαμβάνει τρεις άνω και έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σελέμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου - εξόδου.
Ανατίναξη Γέφυρας Καλαβρύτων (Λαδοποτάμου)

Σήραγγες Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα:

                           Κατεύθυνση Κόρινθος          Κατεύθυνση Πάτρα

Δερβένι                     670μ. + 535μ.                          --
Μαύρα Λιθάρια         1.246μ.                                1.218μ.
Ακράτα                      846μ. + 308μ.                          --
Πλάτανος                  1.870μ.                                1.626μ.
Παναγοπούλα           548μ. + 581μ. + 4.033μ.     3.179μ.

Ο «υπέρ» Κόμβος του Ρίου
Ο Κόμβος του Ρίου είναι ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, γιατί λόγω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και της σύνδεσης της με την «Ιόνια Οδό», εξυπηρετεί συνολικά 8 διαφορετικές κατευθύνεις. Στην τελική του μορφή ο κόμβος θα περιλαμβάνει:
➤3 άνω διαβάσεις
➤6 κάτω διαβάσεις
➤2 γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου
➤Πολλαπλές ράμπες εισόδου/εξόδου.

Η Ολυμπία Οδός είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου, καθιστώντας το έτσι ένα από τα δυσκολότερα έργα που γίνονται σήμερα στη χώρα. Η διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού είναι σε άλλα σημεία μονόπλευρη και σε άλλη αμφίπλευρη.
Τα 5 σημεία στα οποία θα μείνουν εκκρεμότητες (είτε εξαιτίας της καθυστέρησης στην υλοποίηση των απαλλοτριώσεων, είτε λόγω αρχαιοτήτων) και θα παραδοθούν ολοκληρωμένα το φθινόπωρο του 2017 είναι στις περιοχές Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα και Καμάρι, καθώς και στον κόμβο του Ρίου όπου θα δοθούν σε χρήση τον Μάρτιο οι δύο από τις 8 εξόδους προς ισάριθμες κατευθύνσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κόμβος θα περιλαμβάνει 3 άνω διαβάσεις, 6 κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου - εξόδου.
Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου της Ολυμπίας Οδού ανέρχεται σε 1,487 δισ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ένα συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων (τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια), ευρωπαϊκών κονδυλίων, τη συμβολή των χρηστών και το Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο κατασκευής, το έργο χρηματοδοτείται κατά 38% από ιδιωτικά κεφάλαια (29% τραπεζικά δάνεια - 9% ίδια κεφάλαια), 33% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 23% από τη συμβολή των χρηστών και 6% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ασφάλεια
Καθημερινά, οι 400 υπάλληλοι της εταιρίας λειτουργίας βρίσκονται στο δρόμο, βοηθώντας τους οδηγούς και διασφαλίζοντας την υψηλού επιπέδου προληπτική και διορθωτική συντήρηση του οδικού δικτύου από την Ελευσίνα έως την Πάτρα. Οι οδηγοί στην Ολυμπία Οδό βιώνουν καθημερινά την παρουσία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού λειτουργίας και συντήρησης, που προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας
Δύο σύγχρονα και τελευταίας τεχνολογίας Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας, που είναι εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα ελέγχου, λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 7 μέρες την εβδομάδα προκειμένου να διαχειρίζονται κλήσεις έκτακτης ανάγκης, να συλλέγουν, να αναλύουν και να διαβιβάζουν πληροφορίες και να συντονίζουν ενέργειες αντιμετώπισης τόσο με τα μέσα της εταιρίας όσο και με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Περίπολα & Ομάδες Επέμβασης
Τα περίπολα ασφαλείας παρακολουθούν το οδικό δίκτυο και επεμβαίνουν όταν αυτό απαιτείται, σε συνεργασία με την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Για ακινητοποιημένα οχήματα προσφέρεται δωρεάν οδική βοήθεια, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία.
Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης 1025
Για επείγοντα περιστατικά, οι οδηγοί μπορούν να καλέσουν τον 4ψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης (1025).
Συντήρηση
Το προσωπικό και οι υπεργολάβοι της Εταιρείας Λειτουργίας φροντίζουν για τις εργασίες καθημερινής προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης που αφορούν επεμβάσεις σε:
Οδική Υποδομή 
καθαρισμός
σήμανση
περίφραξη
στηθαία
οδόστρωμα
σήραγγες
αποχέτευση & αποστράγγιση
ΗΗΜ εξοπλισμό
συστήματος διοδίων
συστήματος Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμου (ΜΜS)
ανοιχτών τμήματα του δρόμου
σηράγγων 
Σε όλο το μήκος των σηράγγων έχουν κατασκευαστεί 11 εσοχές για στάση έκτακτης ανάγκης και 15 έξοδοι διαφυγής (πέντε για οχήματα και πεζούς και δέκα για πεζούς). Ακόμη, η παλαιά οδός διατηρείται ως παρακαμπτήρια. Σημειώνεται ότι ενώ ο χρόνος απόκρισης σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου είναι τα 12 λεπτά, για τις σήραγγες η ανταπόκριση των συστημάτων εντός των σηράγγων πρέπει να είναι άμεση.
Στον χώρο του ΚΔΚ κατασκευάστηκαν και λειτουργούν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις που στεγάζουν το Α' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, καθώς και ο χώρος που θα φιλοξενεί την αντίστοιχη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η σύσταση των αντίστοιχων τμημάτων Τροχαίας και Πυροσβεστικής είναι μέσα στις προβλέψεις για την παράδοση του έργου.

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ από 01/01/2017
Από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 (ώρα 00:01) αναπροσαρμόζει τα τέλη διοδίων με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Με την αναπροσαρμογή αυτή, προκύπτει μείωση 0,10 €, στην κατηγορία 4 σε όλους τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων, στην κατηγορία 3 στον πλευρικό σταθμό Νέας Περάμου, στην κατηγορία 2 (ΙΧ και μικρά φορτηγά) στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου, καθώς και στην κατηγορία 1 (δίκυκλα, τρίκυκλα) στον σταθμό της Ελευσίνας. Αναλυτικά οι τιμές στον παρακάτω πίνακα: 


Σημειώνουμε ότι: σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) παρέχονται κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value), καθώς και πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.
στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου παρέχεται έκπτωση 10% σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων με χρήση
 πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (ή μοτο-κάρτας Ολυμπίας Οδού).

 
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.