HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κυρώθηκε ο προϋπολογισμός για το 2017 - Tσίπρας: Εκλογές το 2019

Με 152 βουλευτές υπέρ και 146 κατά, σε σύνολο 298 παρόντων, κυρώθηκε ο προϋπολογισμός για το 2017. Tσίπρας: Εκλογές το 2019 «Πυρά» εν...

Με 152 βουλευτές υπέρ και 146 κατά, σε σύνολο 298 παρόντων, κυρώθηκε ο προϋπολογισμός για το 2017.
Tσίπρας: Εκλογές το 2019
«Πυρά» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που τόνισε ότι πέρσι τέτοιο καιρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φώναζε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 είναι εικονικός αλλά τελικώς αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έπιασε τους στόχους αλλά τους ξεπέρασε κατά πολύ. 
«Η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιήθηκε αλλά επέστρεψε από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο δε ενεργοποιείται ο κόφτης αλλά υπερκαλύψαμε το στόχο στο διπλάσιο από 0,5% στο 1,1% μάλιστα για 2η χρονιά». 
Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι κάλπες θα στηθούν το 2019 και όχι νωρίτερα. «Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μας ανέθεσε με πλατιά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Οι επόμενες εκλογές στον τόπο είναι οι ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019 και οι εθνικές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Ούτε μέρα νωρίτερα».
Για τις παροχές 
Στρέφοντας τα «βέλη» του προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «προϋπολογισμούς-παρωδία» και υπογράμμισε ότι πλέον οι προϋπολογισμοί είναι αξιόπιστοι. «…Και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:
«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση»
Mάλιστα, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Μήπως και αυτή η εξαγγελία σας βρήκε αντίθετο κύριε Μητσοτάκη;»
Μητσοτάκης: Καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα
Κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε «μεγάλη ζημιά στην πατρίδα» και έκανε λόγο για «οπισθοχώρηση της χώρας» τα τελευταία δύο χρόνια. 
 «Η οπισθοχώρηση της χώρας στα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα. Τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φούντωσαν ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας, υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια ανάταξης της χώρας, πήραν την οικονομία σε ανάπτυξη και τη μετέτρεψαν σε ύφεση. Και σήμερα πανηγυρίζετε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε επίπεδο δημοσιονομικών δεικτών το 2017 στο επίπεδο του 2014. Αυτά αν όλα πάνε καλά, αλλά τι πήγε καλά αυτά τα δύο χρόνια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, που παράλληλα υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά. 
«Το κόστος που αφήνετε πίσω σας, κ. Τσίπρα, είναι τεράστιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε: «Υποσχεθήκατε ελπίδα και προκαλέσατε απογοήτευση και κατάθλιψη, υποσχεθήκατε αλλαγή και κρατάτε τη χώρα στο παρελθόν. Είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί όχι την προηγούμενη αλλά την επόμενη, είσαστε απαξιωμένη, αναρωτιέμαι πια θα είναι η παρακαταθήκη σας όταν φύγετε από την εξουσία».
«Δεν έχετε κανένα σχέδιο…» 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «κανένα σχέδιο» και πως το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να «βάζει φόρους». «Ο προϋπολογισμός συμπυκνώνει όλα τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Δεν έχετε κανένα σχέδιο, το μόνο που ξέρετε είναι να βάζετε φόρους, 2,6 δισ. νέους φόρους που κατά τον υπουργό σας  δεν υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και οι περισσότεροι είναι έμμεσοι, που εσείς λέγατε ότι είναι άδικοι. Οι φόροι αυτοί δεν έχουν αντίκρισμα αφού οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους επιπέδου Σκανδιναβίας και παίρνουν τις υπηρεσίες Υγείας του κ. Πολάκη και της Παιδείας του κ. Φίλη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 
Στο «στόχαστρο» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν και οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. «Αφού κόψατε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις και αυξήσατε τους φόρους, τους δίνετε ένα βοήθημα που θα το πάρετε πίσω την επόμενη χρονιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Τα μέτρα για το χρέος ισοδυναμούν με μνημόνιο μετά το τρίτο Μνημόνιο». 
Αναφέρθηκε δε, και στις χτεσινές δηλώσεις του κ. Χουλιαράκη για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. 
«Τι πετύχατε: δεν μειώνεται το χρέος σε ονομαστικές τιμές, δεν μειώνεται το χρέος τα πρώτα χρόνια, αλλά μετά το 2040 με κόστος υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πανηγυρίζετε για μία ρύθμιση που έχει βραχυπρόθεσμο κόστος και έχει οφέλη 45 χρόνια μετά. Το "Τσοβόλα δώστα όλα" το πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για τη χώρα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν νομίζετε ότι με ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο παροχών θα ανακάμψετε, πλανάσθε, κι άλλοι έταξαν παροχές στο παρελθόν και δεν είναι καν σε αυτή την αίθουσα», είπε οκ. Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Είσαστε, κ. Τσίπρα, ο ζωντανός εφιάλτης της παραγωγικής Ελλάδας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.