HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σήμερα 17 Δεκεμβρίου γιορτάζουν

17 Δεκεμβρίου Δανιήλ του Προφήτου. Των αγίων Τριών Παίδων Ανανίου, Αζαρίου και Μισαήλ. Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αιγίνης  του θαυματουργο...

17 Δεκεμβρίου Δανιήλ του Προφήτου. Των αγίων Τριών Παίδων Ανανίου, Αζαρίου και Μισαήλ. Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αιγίνης  του θαυματουργού, του εκ της νήσου Ζακύνθου (†1624). Οσιομαρτύρων Πατερμουθίου, Κόπριος και Αλεξάνδρου. Μαρτύρων Ιάκχου του Τριγληνού και Νικήτα του νέου. Οσίου ομολογητού Δουνάλε (Στεφάνου).

Ο άγιος Διονύσιος καταγόταν από ευσεβή και αρχοντική οικογένεια της Ζακύνθου. Έγινε μοναχός στη βασιλική Μονή Στροφάδων, όπου μελετούσε την Αγ. Γραφή. Θέλοντας να πάει στα Ιεροσόλυμα, μετέβη πρώτα στην Αθήνα. Εκεί τον άκουσε να κηρύττει ο Αρχιερέας των Αθηνών και τον θαύμασε τόσο που τον χειροτόνησε επίσκοπο Αιγίνης. Δούλεψε άγρυπνα, ακούραστα και ταπεινά για το καλό του ποιμνίου του. Αρρώστησε όμως και επέστρεψε στη Ζάκυνθο όπου μέχρι το 1579 ήταν προσωρινός επίσκοπος. Πέθανε σε βαθιά γεράματα στις 17 Δεκεμβρίου 1624. Τάφηκε στη Μονή Στροφάδων. Το άγιο λείψανό του παραμένει ευωδιαστό και αδιάφθορο μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.