Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα 11,50 ευρώ από τον Απρίλιο η διαδρομή Κόρινθος - Πάτρα

Σε πλήρη λειτουργία -πλην πέντε σημείων που θα παραδοθούν το φθινόπωρο του 2017- θα είναι στις αρχές Απριλίου, η Κορίνθου-Πατρών μήκου...

Σε πλήρη λειτουργία -πλην πέντε σημείων που θα παραδοθούν το φθινόπωρο του 2017- θα είναι στις αρχές Απριλίου, η Κορίνθου-Πατρών μήκους 210 χιλιομέτρων, με το συνολικό κόστος του έργου, να προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ. Στη δαπάνη του αυτοκινητοδρόμου που συμμετέχουν οι Vinci, Hochtief, J&P Αβαξ, 'Ακτωρ και ΓΕΚ-Τέρνα θα πρέπει να υπολογιστούν οι αποζημιώσεις που δόθηκαν εις διπλούν στους εργολάβους τα τελευταία χρόνια, συν το κατασκευαστικό κόστος που ανέρχεται σε 1,487 εκατ. ευρώ και διαμορφώνει το πιο ακριβό έργο από τις συμβάσεις παραχώρησης.
Το έργο είναι έτοιμο σε ποσοστό 88% και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα δοθούν στην κυκλοφορία 12 σήραγγες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.  Σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν κατασκευαστεί 29 σήραγγες με συνολικό μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν 80 γέφυρες, 29 ανισόπεδοι κόμβοι και περισσότερες από 240 άνω και κάτω διαβάσεις.
Σύμφωνα με στελέχη της Ολυμπίας Οδού, το κόστος διοδίων του νέου αυτοκινητοδρόμου θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω καθώς μέχρι σήμερα οι οδηγοί πληρώνουν χαμηλότερα διόδια, εξαιτίας ότι το έργο είναι υπό κατασκευή. Το κόστος των τριών σταθμών που θα καλύψουν την διαδρομή των 120 χιλιομέτρων (από Αρχαία Κόρινθο έως την παράκαμψη των Πατρών) θα τιμολογείται με 0,64 ευρώ ανά χιλιόμετρο και θα κοστίζει περίπου 7,50 ευρώ.
Συνολικά για τα 210 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Ελευσίνα -Αρχαία Κόρινθος μήκους 63,2 χλμ. και την ευρεία παράκαμψη Πατρών μήκους 18,3 χλμ. θα διαμορφωθεί στις αρχές Απριλίου στα 11,50 ευρώ από 6,40 ευρώ που είναι σήμερα. Αντίστοιχα, προβλέπεται να μειωθεί το διόδιο στο σταθμό του Ρίου στα 2,20 ευρώ από 2,50 ευρώ που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού κ. Κώστα Παπανδρέου, η μέση ημερήσια κυκλοφορία στο Ελευσίνα-Κόρινθος είναι 20.000 οχήματα. Κατά τη θερινή περίοδο και τις μέρες αιχμής ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τα 65.000 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.