HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καστριά Καλαβρύτων τιμούν την μνήμη του Κωστή Στεφανόπουλου

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς O Κωστής Στεφανόπουλος, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20/11/16, υπήρξε Άρχοντας πολιτικός ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜ...

γράφει ο Γεώργιος Γκλαβάς
O Κωστής Στεφανόπουλος, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20/11/16, υπήρξε Άρχοντας πολιτικός ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που τίμησε την Αχαΐα και αγαπήθηκε από όλους σχεδόν τους Έλληνες.  Με το ήθος, την ευγένεια, και τη σεμνότητα που διέκριναν τον χαρακτήρα του, αλλά και  με τη γενικότερη στάση του στην πολιτική, άφησε υψηλές παρακαταθήκες και έδωσε το παράδειγμα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά!  
Είχα την εξαιρετική τιμή και την ευτυχία να γνωρίσω «τον τελευταίο των Μεγίστων» Πολιτικό της Ελλάδας το 1980, όταν ήταν Υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως, που  τον επισκέφτηκα στο Γραφείο του στην Πάτρα, ως τ. πρόεδρος του Συλλόγου Καστριωτών, προκειμένου να του παραδώσω την επισυναπτόμενη επιστολή, για την αξιοποίηση του περίφημου Σπηλαίου «Των Λιμνών»-Καστριών και δε θα ξεχάσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη αγάπη που έδειξε, όχι μόνο για το Σπήλαιο, αλλά  γενικότερα για τα Καλάβρυτα που λάτρευε ιδιαίτερα. Και αυτό το απέδειξε έμπρακτα, αφού παρακίνησε τον τ. Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλη να επισκεφτεί, στον ίδιο χρόνο  τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, όπου εξήγγειλε την ένταξη αξιοποίησης του Σπηλαίου Καστριών στα προγράμματα του Ε.Ο.Τ. (βλ.δημοσίεμα της «ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ»)! 
Έκτοτε «Ο  ΚΩΣΤΗΣ της ΠΑΤΡΑΣ και της ΕΛΛΑΔΑΣ», παρακολουθούσε, συνεχώς, με έκδηλο ενδιαφέρον και αγωνία την πορεία των έργων του Σπηλαίου και παρέμβαινε οσάκις απαιτείτο!! Σημειώνω εδώ ότι, κάθε φορά που τον συναντούσα στην Πάτρα,  καθώς και κάθε χρόνο που επισκεπτόταν τα Καλάβρυτα, στην θλιβερή επέτειο της 13ης Δεκεμβρίου,  με ρωτούσε πάντα: «πως πάνε τα έργα στο Σπήλαιο και πότε θα το δούμε»! Οι  Καστριώτες με τη «Δημοτική Επιχείρηση Σπηλαίου», αναγνωρίζοντας  την ουσιαστική συμβολή του αξιοσέβαστου προέδρου, στην αξιοποίηση του μυθικού Σπηλαίου, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο Σπήλαιο το 2001, του απένειμαν τιμητική πλακέτα. 
Καλό σου ταξίδι πρόεδρε, θα είσαι πάντα  στις καρδιές μας, Υπόδειγμα πολιτικού ήθους και προσφοράς -ΑΙΩΝΙΑ  Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ!

Γεώργιος Β. Γκλαβάς
τ. πρόεδρος Δημοτ. Επιχείρησης Σπηλαίου Καστριών




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.