HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Oι... μεγάλοι αποφασίζουν...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ έχουν από τις 11 ώρα Ελλάδος συνομιλίες με τον Γάλλο...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ έχουν από τις 11 ώρα Ελλάδος συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
Ξεκίνησε στο Βερολίνο η μίνι σύνοδος κορυφής με την «οικοδέσποινα» Μέρκελ, να υποδέχεται στην καγκελαρία τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει δύο ώρες ενώ στο «μενού» των συνομιλιών περιλαμβάνεται η παράταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία, καθώς και η πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων για τους βομβαρδισμούς της στη Συρία, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Η συνάντηση πραγματοποιείται, ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από τη θριαμβευτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιδιώξει μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία, γεγονός το οποίο θέτει εν αμφιβόλω το καθεστώς των κυρώσεων τις οποίες επέβαλαν η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες το 2014, μετά την επέμβαση της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.
Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε πως η πρόθεση είναι να παραταθούν οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, η ισχύς των οποίων εκπνέει στα τέλη του Ιανουαρίου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ωστόσο, εγείρονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο η νίκη του Τραμπ να ωθήσει τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, αμέσως μετά την ορκωμοσία του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, την 20η Ιανουαρίου.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν από τον Ομπάμα να τους δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση, καθώς ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για πάνω από μια ώρα την περασμένη εβδομάδα.
από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.