HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O Oμπάμα στην Ακρόπολη

Eνα παιδικό όνειρο, να επισκεφθεί την Ακρόπολη, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Η επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά και στο Μ...

Eνα παιδικό όνειρο, να επισκεφθεί την Ακρόπολη, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Η επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά και στο Μουσείο Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί πριν από την ομιλία του στο ίδρυμα Στ. Νιάρχος, η οποία θα είναι και η τελευταία του στο εξωτερικό.
Η απόφαση για την επίσκεψη ήταν προσωπική, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Πάνο Καμμένο, παρά το γεγονός, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, ότι οι εισηγήσεις των συνεργατών του ήταν αρνητικές, για να μη συνδεθεί το τέλος της προεδρικής του θητείας με την «πτωχευμένη» Ελλάδα».
Τον Αμερικανό ηγέτη συνοδεύει ένας φίλος του από τα παλιά, και συμπαίχτης του στους σαββατιάτικους αγώνες μπάσκετ, ο καλαβρυτινός Αλέξης Γιαννιούλιας, ο οποίος μαζί με τον Εντι Ζεμενίδη τον είχαν εισαγάγει στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, όταν αποφάσισε να αναμειχθεί στην εθνική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει μία θέση στην αμερικανική Γερουσία.
Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα τώρα δεν προβλέπεται, εκτός εάν υπάρξει αλλαγή την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του, που για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα Νιάρχος στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει για την παγκοσμιοποίηση και την άνοδο του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που προμηθεύει η Πρεσβεία των ΗΠΑ η ώρα προσέλευσης είναι αυστηρά από τις 11:30 μέχρι και τις 12:30, ενώ θα κλείσει όλη η Λεωφόρος Συγγρού και σε αυτήν θα γίνονται τρεις έλεγχοι. Μάλιστα, η πρόσβαση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα γίνεται μόνο με ταξί, ενώ οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης θα είναι αποκλειστικά για τους επισήμους.
Στην είσοδο απαγορεύονται τα κέρματα, ενώ οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν πάνω τους αποκλειστικά και μόνο την διαπίστευση, το χαρτί οδηγιών και την ταυτότητα τους.



Δείτε εικόνα από την ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.