HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO - Σημαντική προσπάθεια αναζήτησης αναπτυξιακών διεξόδων

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟς ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΟΥΡΑΣ Πραγματοποιήθηκαν τα ...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟς ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΟΥΡΑΣ
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO  στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της στο κτίριο Γ.Ε.Α στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. Για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο ενώθηκαν επιμελητήρια και των επτά νομών, φορείς και αυτοδιοίκηση για να προβληθούν προϊόντα και υπηρεσίες της Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος Expo, είναι ένα νέο εγχείρημα προβολής της επιχειρηματικότητας και ανάδειξης του πρωτογενή τομέα, και αποδεικνύει πως σε πείσμα των δυσκολιών, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια αναζήτησης αναπτυξιακών διεξόδων με πάρα πολλά όνειρα και φιλοδοξίες.
Στην συμαντική αυτή έκθεση, συμμετέχει και ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ με τις Δημοτικές του επιχειρήσεις (ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΧΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.και ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ-ΚΑΣΤΡΙΩΝ) σε συνεργασία με τον ΦΟΡΕΑ ΧΕΛΜΟΥ-ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ τους Επαγγελματίες Τουρισμού των Καλαβρύτων με περίπτερο που θα προβάλει τον τόπο μας.
Το περίπτερο του Δήμου μας, επισκέφθηκαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, άλλοι επίσημοι και πολλοί επισκέπτες.
ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Γιάννης Μπουντρούκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Φώτης Δαμούλος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας
Πλάτωνας Μαρλαφέκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας
Κωνσταντίνος Νικολούτσος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας
Βασίλης Νανόπουλος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας
Βασιλική Δερτιλή Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας
Δημήτρης Μανιάτης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας




Δήμαρχος Καλαβρύτων: Συμμετέχουμε, με ένα εξαιρετικό περίπτερο
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς τόνισε: "Ο Δήμος Καλαβρύτων και οι δημοτικές του επιχειρήσεις (Χιονοδρομικό Κέντρο,Σπήλαια Λιμνών-Καστριών, Αχαία Αναπτυξιακή ΑΕ και το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης), ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η Ένωση Ξενοδόχων Καλαβρύτων και επαγγελματίες του Τουρισμού των Καλαβρύτων,υπό την "ομπρέλα" του Δήμου Καλαβρύτων, συμμετέχουμε, με ένα εξαιρετικό περίπτερο, που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, στη μεγάλη πολυκλαδική έκθεση, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, (στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ.Τρίπολης), στην Τρίπολη Αρκαδίας, από σήμερα,μέχρι, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου.Το περίπτερο του Δήμου μας,επισκέφθηκαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές,Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιάννης Μανιάτηςκαι Γιώργος Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής,άλλοι επίσημοι και πολλοί επισκέπτες. Σας περιμένουμε, όλους,από το περίπτερό μας."

Τα Εγκαίνια
Ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος αφού καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε τους προέδρους των επτά Επιμελητηρίων να λάβουν τη θέση τους στο πάνελ, αναφέρθηκε για την έκθεση, την οποία χαρακτήρισε «αξιόλογη αναπτυξιακή πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο να προσελκύσει το ευρωπαϊκό και το διεθνές ενδιαφέρον». Αφού επισήμανε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα επτά πελοποννησιακά Επιμελητήρια στην πορεία της διοργάνωσης της Πελοπόννησος EXPO, αναφέρθηκε στους συνοδοιπόρους: «Αρχικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης. Σημαντική ήταν η στήριξη του Δήμου Τρίπολης.
Μαζί και η Enterprise Greece που θα βοηθήσει την εξωστρέφεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα της ALPHA EXPO».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μετά τον αγιασμό, είπε: «Ένα από τα καλά έργα είναι η παρούσα έκθεση. Γι' αυτό συγχαίρουμε και ευλογούμε τους διοργανωτές και ευχόμεθα καλή επιτυχία στην προσπάθεια του λαού μας».
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων. Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που είστε απόψε εδώ. Εκ μέρους των προέδρων και των ΔΣ των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, σας καλωσορίζω. Είναι μια κομβική ημέρα για την Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλη η Πελοπόννησος. Πρόκειται για ένα όραμα πολλών ετών, ένα όραμα για μια έκθεση που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη όχι μόνο του Αρκαδικού Πανοράματος, αλλά όλων των εκθέσεων που διοργανώνονται σε κάθε Νομό.
Ακολούθως, ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην ανάκτηση των αγορών και στην ανάγκη της στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης από την Πολιτεία, η οποία σφυροκοπείται από παντού: από τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τα ελάχιστα κίνητρα για επενδύσεις. Αλλά, όπως είπε ο πρόεδρος, η έκθεση αυτή θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν μεμψιμοιρούμε.
Τέλος, ο κ. Μπουντρούκας ανακοίνωσε τη σύσταση ενός κοινού φορέα διαχείρισης της Πελοπόννησος EXPO από τα επτά Επιμελητήρια, ώστε να ταξιδέψει η έκθεση σε όλον τον κόσμο.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος: «Φιλοδοξία μας είναι η έκθεση να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης που θα προβάλλει όλα τα αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας αλλά και τον φυσικό μας πλούτο στο εξωτερικό».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας είπε: «Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε ότι η οικονομία δεν έχει διοικητικά όρια. Η Πελοπόννησος πρέπει να ειδωθεί ως ενιαίο οικονομικό τοπίο. Εάν οι κυβερνήσεις δώσουν τον λόγο στα Επιμελητήρια, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε».
Μετά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Κ. Νικολούτσος εκ μέρους της Ηλείας ανέφερε ότι το Κτήμα Μερκούρη κατετάγη στα 100 σημαντικότερα οινοποιεία του κόσμου, είδηση πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να σκύψουμε με ταχύτητα πάνω στα προβλήματα των επιχειρήσεων».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος ανέφερε ότι η έκθεση αυτή δοκιμάζει μια άλλη προσέγγιση που δείχνει την περιφερειακή συνείδηση που δείχνει τη συνεργασία που έχουν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κυρία Βασιλική Δερτιλή είπε ότι με λίγα λόγια και πολλή ψυχή η Λακωνία στηρίζει την Πελοπόννησος EXPO και από κοινού το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ένταξή της στον κατάλογο των σημαντικών επιχειρηματικών εκθέσεων.
Από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο πρόεδρος κ. Δ. Μανιάτης ανέφερε ότι οι εκθέσεις είναι ισχυρό μέσον οικονομικής προβολής και ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι έκθεση-σταθμός που στόχος είναι να εξελιχθεί σε μόνιμο μέσο συνεργασίας και να αναβαθμιστεί σε συμμετοχές αλλά και σε ποιότητα.



Επόμενες εκδηλώσεις
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18:30 στο χώρο Εκδηλώσεων της Έκθεσης
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ για την αγάπη και την προσφορά του στην Πελοπόννησο.
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στο συνεδριακό χώρο των εγκαταστάσεων της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO».
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 17:30 -22.00, στο χώρο Μαγειρικής της Έκθεσης
LIVE COOKING. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει «μαγειρέματα» στο πλαίσιο της προώθησης των Πελοποννησιακών Προϊόντων.
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 18:00, στο χώρο Εκδηλώσεων της Έκθεσης
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον κ. Λουρδή Γιώργο (Μηχανολόγο Μηχανικό) θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο «Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού (Fishing Tourism), τόσο στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όσο και σε άλλες περιοχές της Πατρίδας μας, ένας απόλυτα εφικτός στόχος».
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 19:30, στο χώρο Εκδηλώσεων της Έκθεσης
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Ο Δήμος Τρίπολης και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, διοργανώνουν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που εστιάζει στην ενημέρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης.
Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 09.00-21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης
B2B ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, μεταξύ επιχειρήσεων και εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία.
Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, στο συνεδριακό χώρο των εγκαταστάσεων της έκθεσης. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου οι ξένοι αγοραστές θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων.
Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ MARKETING. Ενημερωτική ημερίδα του portal Καλημέρα Αρκαδία για την ενημέρωση επιχειρηματιών για σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους προώθησης των επιχειρήσεων, με σκοπό την άμεση και στοχευμένη ενημέρωση του διαδυκτιακού κοινού, μέσα από το συναισθηματικό Marketing.
Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12.00-17.00 στο χώρο Μαγειρικής της Έκθεσης
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ. Ένα γαστρονομικό happening με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές Πελοποννησιακές συνταγές.
Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 20.00 στο χώρο Εκδηλώσεων της Έκθεσης
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Η έκθεση κλείνει τις πύλες της με ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη και το Δήμο Τριφυλίας και με ορχήστρα τους: Κώστας Μήτσης & Σταυρούλα Δαλιάνη τραγούδι, Νίκος Φιλιππίδης κλαρίνο, Γιώργος Μαρινάκης βιολί, Κώστας Φιλιππίδης λαούτο και Χρήστος Λυκουρέντζος κρουστά.


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.