HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Eξοργιστικό παραλήρημα των Τούρκων - Θέλουν 18 νησιά από την Ελλάδα

​Επικίνδυνες και ανησυχητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι επαναλαμβανόμενες και άκρως προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, με...

​Επικίνδυνες και ανησυχητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι επαναλαμβανόμενες και άκρως προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε παραλήρημα.
Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αμφισβητήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του την Συνθήκη της Λωζάννης, έχει πει πως «για μας η Ευρώπη δεν έχει αξία», απειλεί πως θα πλημμυρίσει την «Γηραιά Ήπειρο» με εκατομμύρια μετανάστες και προκαλεί λέγοντας πως η Κύπρος θα πρέπει να ντρέπεται που η σημαία της περιλαμβάνει όλο το νησί, ήρθε και ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπληρώσει το καρέ.
Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος  στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».
Μάλιστα αναρωτήθηκε:
«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;»
Παράλληλα, επικεφαλής του CHP κατηγόρησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.
Μένει να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η παραληρηματική εθνικιστική ρητορική της Τουρκίας, η οποία εκτός από προκλητική, κλιμακώνει άγρια την ένταση με τη χώρα μας.

Ερντογάν-Να ντρέπεται η Κύπρος που η σημαία της περιλαμβάνει όλο το νησί
​Σε απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία. Συγκεκριμένα, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, τονίζοντας ότι η Τουρκία εξετάζει τις εναλλακτικές, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό.
Κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΠΔΒΚ".
Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».
Ο Πρόεδρος Ερντογάν προσέθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».
από: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.