Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη (COP22) του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην 22η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών (COP22) της Σύμβασης - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) που γίνετ...

Στην 22η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών (COP22) της Σύμβασης - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) που γίνεται στην πόλη Μαρακές στο Μαρόκο 7-18 Νοεμβρίου βρίσκεται ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αγγελόπουλος.
Ο κ. Αγγελόπουλος συμμετείχε χθες στη Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα και την Ενέργεια των Ηγετών Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR, στην οποία η Περιφέρειά μας κατέχει την προεδρία.
«Η COP22 συνεχίζει στις βάσεις της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε πέρσι το Δεκέμβριο στο Παρίσι (COP21) και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ιδίως για τη διαφάνεια, την προσαρμογή, την καινοτομία και τη δημιουργία ικανοτήτων για την αντιμετώπιση απωλειών και καταστροφών» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας πως «Η COP22 δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο των Περιφερειών και των Πόλεων για την υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού και επικεντρώνει στις χρηματοδοτικές ροές και μηχανισμούς που απαιτούνται. Επίσης, υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Μεσόγειος και προχωρά στη διαμόρφωση μιας κοινής ατζέντας για την Κλιματική Αλλαγή στην περιοχή».
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης παρουσιάστηκε η επέκταση του Συμφώνου των Δήμων και Περιφερειών για την Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή που είχε ξεκινήσει η Επιτροπή των Περιφερειών σε παγκόσμια κλίμακα υπό τον ΟΗΕ.
Τέλος, η Διάσκεψη ενέκρινε τη Διακήρυξη του Μαρακές που είναι ένας οδικός χάρτης για την χρηματοδότηση των τοπικών δράσεων για την κλιματική αλλαγή.
«Είναι μεγάλη τιμή, αλλά παράλληλα και ευθύνη να εκπροσωπείς την Περιφέρειά σου, τη χώρα σου, αλλά και τις Περιφέρειες της Μεσογείου σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Με τη Διακήρυξη του Μαρακές, οι εκπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών από 114 χώρες του κόσμου καλωσορίζουμε το ιστορικό γεγονός, τη Συμφωνία του Παρισιού, που τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 4 Νοέμβριου 2016, επιβεβαιώνουμε το ρόλο των τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ως βασικών εταίρων των κυβερνήσεων στη μάχη για το Κλίμα και καλούμε για την εφαρμογή χρηματοδοτικών μηχανισμών που θα ενισχύσουν δράσεις για τη βιώσιμη προσαρμογή των περιοχών μας για την μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών» σημείωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σήμερα ο κ. Αγγελόπουλος θα συμμετάσχει στην συνάντηση της ARLEM για το Κλίμα και την βιώσιμη αστική ανάπτυξη, καθώς και στο συνέδριο που διοργανώνει για την διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου κλιματικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.