HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το «Μαζί για το Παιδί» στην καταπολέμηση της φτώχειας

Τ «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζοντας 44.539 παιδιά και ενήλικες στην Ελλά...

Τ«Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζοντας 44.539 παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» και το «Είναι σημαντικό να προσφέρεις». 

«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»
Το «Μαζί για το Παιδί», ακολουθώντας τη φιλοσοφία λειτουργίας του «η ισχύς εν τη ενώσει», δημιούργησε από το 2012 την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», επεκτείνοντας τις δράσεις στήριξης πέρα των σωματείων που αποτελούν την Ένωση του. Κύριος σκοπός της υπηρεσίας είναι  η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ο εφοδιασμός ιδρυμάτων και σωματείων που εξυπηρετούν άπορες οικογένειες και παιδιά στην Αττική. 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2016  έχουν καλυφθεί οι ανάγκες 217 φορέων παιδικής προστασίας στηρίζοντας συνολικά 26.425 παιδιά και 18.114 οικογένειες με οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Μπορούν όλοι να συμμετέχουν σε αυτήν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συλλογής ειδών, προσφέροντας  είδη πρώτης ανάγκης στην αποθήκη του «Μαζί για το Παιδί» στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελόκηπους, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00 έως τις 17.00. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Τρόφιμα: Ζάχαρη, αλάτι, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, κονσέρβες διάφορες, λάδι, αλεύρι, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, παιδικές τροφές, παιδικά γάλατα σε σκόνη.
Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, πάνες για μωρά, κρέμες για μωρά.
Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνιου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.
Σχολικά είδη & παιχνίδια: Μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, υπολογιστές, εκπαιδευτικά CD, DVD, παζλ, παραμύθια, τουβλάκια, παστελίνες, τετράδια, μολύβια, γόμες, στυλό, γεωμετρικά όργανα, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες, κόλλες, χαρτόνια κλπ.
Καινούρια φάρμακα & επιδεσμικό υλικό

«Είναι σημαντικό να προσφέρεις»
Από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το «Μαζί για το Παιδί» διαθέτει πρόγραμμα δωρεάν σίτισης απόρων οικογενειών και έχει βοηθήσει έως τώρα 240 δικαιούχους. Οι άπορες οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα  για διάστημα έξη μηνών, ψωνίζουν δωρεάν μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ  της χώρας.   

Σκοπός, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών που θα έχουν πρόσβαση στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Στόχοι του προγράμματος είναι να:
Ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό άπορων οικογενειών που απευθύνονται στους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται  το «Μαζί για το Παιδί» για βοήθεια.
Βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις προστατευόμενες οικογένειες να ανακάμψουν από το σοκ της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους
Διασφαλίσει τη διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παροχή σίτισης σε άπορες οικογένειες  καθώς οι οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα δε συμμετέχουν και σε άλλα προγράμματα.
Ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν δωρεά στο «Μαζί για το Παιδί» καλώντας στο 210 74 82 690 για περισσότερες πληροφορίες. 

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | www.instagram.com/mazigiatopaidi/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.