Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλέξης Γιαννούλιας, ο Καλαβρυτινός «άνθρωπος του Προέδρου»

Στενός συνεργάτης για πολλά χρόνια του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο συμπατριώτης Αλέξης Γιαννούλιας ήταν ο πρώτος που έφτασε στ...

Στενός συνεργάτης για πολλά χρόνια του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο συμπατριώτης Αλέξης Γιαννούλιας ήταν ο πρώτος που έφτασε στην Ελλάδα για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο 40χρονος καλαβρυτινός, έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις – πάντα με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ- ενώ είναι ένας εκ των συνεργατών του προέδρου των Η.Π.Α σε θέματα οικονομίας.
Γιαννούλιας ο Καλαβρυτινός:
Ο Αλέξης (Αλέξανδρος) Γιαννούλιας, γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1976 και μεγάλωσε στο Σικάγο. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες. Ο πατέρας του ονομαζόταν Αλέκος και καταγόταν από την Κλειτορία (Μαζέικα) Καλαβρύτων. Μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του '70. Εγκαταστάθηκε στο Σικάγο, όπου άνοιξε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο τώρα διαχειρίζεται ο μεγάλος αδελφός του Αλέξη Γιαννούλια. Απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία στο Σικάγο, ιδρύοντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις, την "Βroadway Βank", με επτά υποκαταστήματα, στην οποία ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της πολιτείας κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο Αλέκος Γιαννούλιας ερχόταν κάθε χρόνο για διακοπές στα ΝικολέικαΑιγίου. Μία από τις χρονιές αυτές, το 2005, πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στο Λαμπίρι Αιγιάλειας.
Η σχέση του με την Ελλάδα
Ο Αλέξης Γιαννούλιας σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και της Βοστώνης, ενώ το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει επαγγελματικά με τον Πανιώνιο. Μάλιστα, συμπαίκτης υπήρξε τότε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο διατηρούν ακόμη φιλικές σχέσεις. Έχει βρεθεί πολλές φορές στα Καλάβρυτα για τα οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία. 
H σχέση του με τον Ομπάμα
Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στον κ. Γιαννούλια σε ομιλία του στο Σικάγο το 2010. Ο 40χρονος, μάλιστα,κέρδισε το 2006 το αξίωμα του «τοπικού» Υπουργού Οικονομικών της Ιλινόις και έγινε ο νεότερος πολικός που εκλέχθηκε ποτέ σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της ΗΠΑ. Για το γεγονός αυτό τιμήθηκε από Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (UHAC) με το μεγάλο ετήσιο βραβείο "ΠΕΡΙΚΛΗΣ".
Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παίξει μπάσκετ με τον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η έξοδο τους σε καφετέρια στο Σικάγο, όπου είχαν πάρει πρωινό μαζί.


Δείτε τι δηλώνει στον Αλέξη Παπαχελά για την επίσκεψη Ομπάμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.