HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης των νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, τα οποία υπόκεινται σε δειγματ...

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης των νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, τα οποία υπόκεινται σε δειγματοληψία για Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ), σε 9 Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υλοποίησή του αναλαμβάνει Ένωση Εταιρειών, η οποία αναδείχθηκε μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε από 24/10/2016 για τις Περιφέρειες:
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Κεντρικής Μακεδονίας
Δυτικής Μακεδονίας
Ηπείρου
Θεσσαλίας
και από 1/1/2017 για τις Περιφέρειες:
Στερεάς Ελλάδας,
Δυτικής Ελλάδας,
Πελοποννήσου και
Αττικής
Οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες ή/και το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, για την ύπαρξη νεκρών ζώων ηλικίας άνω των 18 μηνών για τις αίγες και τα πρόβατα και 24 ή 48 μηνών για τα βοοειδή στην εκμετάλλευσή τους.

Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο, να είναι ηλικιακά κατάλληλο για δειγματοληψία ΜΣΕ και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο).

Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται άμεσα για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκτροφή τους, στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο τηλεφωνικό κέντρο του Φορέα υλοποίησης του προγράμματος σε 24ωρη βάση στο 2108960100.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.