HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή το θέμα του ειδικού φόρου στο κρασί από τον Ανδρέα Κατσανιώτη

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας  Κατσανιώτης  τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταθέσει ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτική...

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας  Κατσανιώτης  τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταθέσει ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που έχει επιβληθεί στο κρασί για τους οινοπαραγωγούς.
Ο κ. Κατσανιώτης  με αφορμή τον καταλογισμό ΕΦΚ, είχε ζητήσει  από τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει τις προθέσεις του για την κατάργηση του, τονίζοντας  ότι η απόφαση της Κυβέρνησης είναι  άδικη και με ολέθριες συνέπειες για τους  Έλληνες παραγωγούς,  τις επιχειρήσεις και ευρύτερα τον πρωτογενή τομέα.
Εννέα μήνες αργότερα και μη έχοντας λάβει καμία απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο συνυπογράφει  ερώτηση που κατατέθηκε αυτή τη φορά  από 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους τους Υπουργούς Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό να ενημερωθούν για την αποτελεσματικότητα της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
Η ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή,  ζητά ταυτόχρονα από τους αρμόδιους Υπουργούς να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους απέναντι στους Έλληνες παραγωγούς για την αποτυχία του συγκεκριμένου φορολογικού μέτρου, και την  κατάργησή  του με δεδομένο ότι όχι μόνο δε θα εισπραχθούν τα προσδοκώμενα χρήματα, αντιθέτως, οδηγεί σε πλήρη αποδιοργάνωση την αγορά, σε δραματική μείωση της κατανάλωσης, αυξάνοντας επί της  ουσίας την παραοικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.