Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο

Σε κλιμάκωση της επιθετικής της στάσης στο Αιγαίο προχωρά η Άγκυρα καθώς προανήγγειλε άσκηση με πραγματικά πυρά σε περιοχή που περιλαμ...

Σε κλιμάκωση της επιθετικής της στάσης στο Αιγαίο προχωρά η Άγκυρα καθώς προανήγγειλε άσκηση με πραγματικά πυρά σε περιοχή που περιλαμβάνει και το Καστελόριζο!
Η ηγεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού προανήγγειλε μέσω NAVTEX (ναυτική οδηγία) στην Αθήνα, ότι σήμερα Σάββατο και την Τρίτη 15 του μήνα, θα  πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα.
Η άσκηση θα διαρκέσει σήμερα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών. Ωστόσο, η περιοχή που θέλει να πραγματοποιήσει την άσκηση περιλαμβάνει και το Καστελλόριζο. Το ίδιο επιδιώκει η Άγκυρα να κάνει και την Τρίτη.
Η Αθήνα απάντησε με αντι -NAVTEX, ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν σκέψεις να κληθεί σχετικά στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρεσβευτής. 'Ηδη πάντως, από ελληνικής πλευράς έχουν καταπλεύσει στα Δωδεκάννησα μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.