Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσίπρας: Λύση του Κυπριακού χωρίς κατοχικά στρατεύματα

Λύση του Κυπριακού χωρίς κατοχικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά...

Λύση του Κυπριακού χωρίς κατοχικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Αναστασιάδη. 
Σε δηλώσεις του μετά από την τετ-α-τετ συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα συμφωνημένο έως ότου συμφωνηθούν τα πάντα. 
Για πολλοστή φορά, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην εξεύρεση δίκαιης λύσης επί της βάσης του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Τσίπρας: Λύση του Κυπριακού χωρίς κατοχικά στρατεύματα και κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων -
«Χωρίς κατοχικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων» διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, που παράλληλα τόνισε ότι η δίκαιη λύση του Κυπριακού αποτελεί κρίσιμο και πρωταρχικό εθνικό στόχο και για την Ευρώπη και για την ευρύτερη περιοχή. 
«Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των κρίσιμων στιγμών οι συνομιλίες για το Κυπριακό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα που ξεκίνησε από την παράνομη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
Τσίπρας: Λύση του Κυπριακού χωρίς κατοχικά στρατεύματα και κατάργηση του συστήματος εγγυήσεων 
Με τη σειρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την στήριξη της Ελλάδας στο ζήτημα του Κυπριακού. 
Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόοδο επί του εδαφικού και τις προοπτικές που προδιαγράφονται για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας. 
Δεν παρέλειψε, όμως, να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές. «Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος να είναι υπό την εγγύηση οποιασδήποτε χώρας, ιδιαίτερα με την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. 
Εξέφρασε δεν την αισιοδοξία του ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, με μια ιθαγένεια και διασφάλιση των απαραίτητων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.