HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Πεζόδρομος η Μαιζώνος... αντιδρόμηση στην Κορίνθου και Τελεφερίκ!

Μέχρι τα τέλη του 2020, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να αλλάξει εντελώς όψη το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, όταν και θα έχου...

Μέχρι τα τέλη του 2020, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να αλλάξει εντελώς όψη το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που έχει σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί, θα είναι η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, από την οδό Αράτου έως τη Γούναρη.
Προαπαιτούμενο για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι να αλλάξει κατεύθυνση η οδός Κορίνθου, η οποία θα γίνει είσοδος στην πόλη, ενώ αντιδρόμηση θα γίνει και στην Κανακάρη, η οποία θα εξυπηρετεί την έξοδο από την πόλη.
Τα έργα για την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2017, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση εργολαβιών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «ανοίξουν» οι προσφορές για την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών και των σημάτων στις οδούς Κορίνθου και Κανακάρη, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιδρόμησή τους.
Η ανάπλαση όμως του κέντρου της Πάτρας δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στις οδούς Υψηλάντου και Καραϊσκάκη θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στις σκάλες των οδών Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Αγίου Νικολάου. Μάλιστα, βραχυπρόθεσμα προβλέπεται να τοποθετηθεί και τελεφερίκ στις σκάλες Αγ. Νικολάου, το οποίο θα συνδέει την Ανω με την Κάτω Πόλη και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών.
Στο μεταξύ όταν αντιδρομηθεί η οδός Κορίνθου, η οδός Αγίας Σοφίας θα γίνει διπλής κατευθύνσεως. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να πέζοδρομηθεί και η Αλεξάνδρου Υψηλάντου.
Στον όλο σχεδιασμό εντάσσεται και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του ιστορικού κέντρου, με αποτέλεσμα την ανάδειξή τους και τη δημιουργία τους σε πόλο έλξης τουριστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.