Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγκίνησε και εντυπωσίασε το ντοκιμαντέρ «Άλωση» στην Τρίπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, που έχει ...

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, που έχει ως τίτλο «Άλωση», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Λαμπρόπουλου και αναφέρεται στην απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε από κόσμο που παρακολούθησε αυτή την πολύ ωραία αλλά και συγκινητική εκδήλωση. Τη βραδιά έκλεισαν με χορούς τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης, του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης και του Χορευτικού Συλλόγου «Τεγέα».
Στις 2 Οκτωβρίου, μέλη των χορευτικών ομίλων και των σωματείων της πόλης βρέθηκαν στα γυρίσματα στο Κάστρο του Παραλίου Άστρους και αναπαρέστησαν στιγμές της Άλωσης.  Περίπου από τις 10:00 και έως τη δύση του ήλιου το συνεργείο δούλεψε σκληρά, για να αποτυπώσει ψηφιακά στιγμές της Άλωσης, με τη συμμετοχή περίπου 70 μελών χορευτικών συλλόγων του Δήμου Τρίπολης αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Το σενάριο της σκηνής κινηματογραφήθηκε είναι περιληπτικά το ακόλουθο: «Οι μαχητές της Τριπολιτσάς με επικεφαλής τον Πάνο Κολοκοτρώνη εισέρχονται στη πόλη από την πύλη των Καλαβρύτων με ζουρνάδες και νταούλια. Τα πανηγύρια των Ελλήνων. Η ανάσταση του Γένους».
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή το συμφωνικό έργο του Γιώργου Κατραλή ΑΛΩΣΗ (μουσική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς). Για την πραγματοποίησή του συνεργάστηκαν φορείς, σωματεία, σύλλογοι και καλλιτεχνικές σχολές, με κοινό στόχο ένα καλό αποτέλεσμα βασισμένο στη συλλογική προσπάθεια, στην κοινή δράση και στην αγάπη για τη Τρίπολη.
Παραγωγή:
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ OΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΤΕΓΕΑ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ" ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ
ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ-ΤV Λ. ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ
ΑΤΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
από: arcadiaportal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.