Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανηγυρίζει ο Άγιος Νικόλας στο Μάνεσι Καλαβρύτων

"Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, εγκρατείας Διδασκάλου, ανέδειξέ σε τη ποίμνη σου, η των πραγμάτων αλήθεια δια τούτο εκτήσω τη τ...

"Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, εγκρατείας Διδασκάλου, ανέδειξέ σε τη ποίμνη σου, η των πραγμάτων αλήθεια δια τούτο εκτήσω τη ταπεινώσει τα υψηλά, τη πτωχεία τα πλούσια. Πάτερ Ιεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήται τας ψυχάς ημών".
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου. Ο Άγιος Νικόλαος, όπως διαβάζουμε και στο απολυτίκιό του, ήταν άνθρωπος πίστεως, πραότητας, εγκράτειας και ηθικότητας. Αυτές οι αρετές τον συνόδευαν σε όλη του τη ζωή. Ήταν ο άνθρωπος που με την ταπείνωσή του απέκτησε τα υψηλά και με τη θεληματική του φτώχεια τα πλούσια.
Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε και φέτος να εορτάσουμε όλοι μαζί τη μνήμη του πολιούχου μας Αγίου Νικολάου.Οι Ιερές ακολουθίες που έχουν προγραμματιστεί θα τελεστούν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2016, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού μας.
➤Το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και εν συνεχεία στις 19:00 μ.μ. θα γίνει περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου υπό την όμορφη συνοδεία και τους μελωδικούς ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων.
Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2016, θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Στο τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου θα προσφέρει γλυκά και καφέ στους παρευρισκομένους.
Είθε, ο Άγιος  Ιεράρχης  μας  Νικόλαος  να  παρακαλεί τον Κύριο να  μας χαρίζει Υγεία, Αγάπη, Πρόοδο και Ελπίδα σε κάθε βήμα της Ζωής μας!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.