Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Αγ. Νεκταρίου στον Ιστορικό Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Φροξυλιάς Τουρλάδας Καλαβρύτων

Αν και σε τοπίο ομιχλώδες, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα,  έγινε η υποδοχή και μόνιμη εγκατάσταση της δωρηθείσας ιεράς εικόνας του...

Αν και σε τοπίο ομιχλώδες, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα,  έγινε η υποδοχή και μόνιμη εγκατάσταση της δωρηθείσας ιεράς εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τουρλάδας Καλαβρύτων.
Η εικόνα αποτελεί δωρεά του π. Νεκταρίου Βιτάλη, Καθηγουμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου, με την έγκριση του Σεβ. Μητροπολίτη Λαυρεωτικής.
Η εικόνα μεταφέρθηκε από την Αθήνα συνοδεία δεκάδων πιστών ενώ η υποδοχή στο χώρο του Μνημείου της Φροξυλιάς, έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας  π. Ευσέβιο Σπανό εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο. Από τον τοπικό Κλήρο συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κλειτορίας π. Νικόλαος Παπαιωάννου, ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος από την Κερπινή, ο π. Γεώργιος Μουστάκας από τη Λυκούρια και εφημέριος Τουρλάδας π. Ασημάκης Κατσιαμέτης.
Την Ιερά Εικόνα παρέλαβαν φουστανελοφόροι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά και των αρχών του Δήμου μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Στον Ιερό Ναό μετά την τοποθέτηση της Εικόνας σε ειδική προθήκη, τελέστηκε Δοξολογία και Θεία Λειτουργία ενώ τέθηκαν σε προσκύνημα του Ιερά Λείψανα του Αγίου Γεωργίου.
Ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου μετά από σχετική απόφαση θα εορτάζει στις 3 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, ημέρα ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται για τη σημαντική του προσφορά στην οργάνωση της εορτής υποδοχής της εικόνος, των δυο «εκκλησιαστικών» του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Τουρλάδας Νικολάου Καζάνη και του Εργολάβου Θεοδώρου Καμπέρου.
​ Ευχαριστίες επίσης απευθύνονται προς τον Πρόεδρο του Πολιστιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κ. Χρήστο Κοτσιά και στα παιδιά που με τις στολές τοτς πλαισίωσαν τη γιορτή!​
Εκτός του Δημάρχου τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Καρράς με μεγάλη συνεισφορά επι θητείας του, και η Αντιδήμαρχος Χαρά Γεωργακοπούλου. 










Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.