HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Εισαγγελέα οι δάσκαλοι της Αιγιάλειας για την μεταφορά των μαθητών

Στην έσχατη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κίνηση για να τεθούν προ των ευθυνών τους οι αρμόδιοι σχετικά με την ...ταλαιπωρημένη μεταφορά των μ...

Στην έσχατη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κίνηση για να τεθούν προ των ευθυνών τους οι αρμόδιοι σχετικά με την ...ταλαιπωρημένη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους -που στα μέσα Νοεμβρίου μόνο ομαλά δεν λειτουργεί και η κατάσταση έχει φτάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο-, προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιγιαλείας δια του συλλόγου τους, αποστέλλοντας αναφορά-καταγγελία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κ. Ματθαίο Μάκο. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, με τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο για τους μαθητές αλλά και για τους γονείς τους.
Αναλυτικά, η αναφορά προς τον Εισαγγελέα, που υπογράφεται από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Αθηνά Σκανδάμη και τη Γενική Γραμματέα κα Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Εισαγγελέα,
Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να σας γνωστοποιήσει το τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και όχι μόνο, για την Αιγιάλεια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο τα δύο τελευταία χρόνια με δεκάδες παιδιά, που δικαιούνται βάσει νόμου μεταφορά, είτε να στερούνται της εκπαιδευτικής διαδικασίας είτε να μεταφέρονται από τους γονείς τους με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι συνεπείς στην εργασία τους. Ιδιαίτερα ο ευαίσθητος τομέας της Ειδικής Αγωγής είναι ανεπίτρεπτο να πλήττεται μ’ αυτό τον τρόπο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παιδιά Δημοτικού Σχολείου δεν έχουν «αρχίσει» ακόμα τη σχολική χρονιά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεταφέρεται το νήπιο μιας οικογένειας, ενώ το προνήπιο πηγαίνει σχολείο με το γονιό, όποτε αυτός μπορεί ,ή καθόλου!! Η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται τα τελευταία δύο χρόνια και οι διαβεβαιώσεις για τακτοποίηση της κατάστασης διαδέχονταν η μία την άλλη.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγιάλειας μετά από συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας κo Κωνσταντίνο Κόλλαρη (τηλ 2613620140) τόσο τηλεφωνικά, όσο και δια ζώσης (με αντιπροσωπεία Διευθυντών), διαπίστωσε θετική πρόθεση. Η πρόθεση όμως μόνον δεν αρκεί, αφού παρατηρείται έλλειψη σχεδιασμού, συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων τμημάτων της Περιφέρειας και αβλεψίες με τα γνωστά επακόλουθα.
Τον Απρίλιο του 2016 Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας κληθήκαμε να αποτυπώσουμε την εκτίμησή μας για τις απαραίτητες μεταφορές για το σχολικό έτος 2016-17 σ’ ένα ηλεκτρονικό εργαλείο με το όνομα students transport.Το μέσο αυτό αποτύπωσης ήταν εξαιρετικά αναλυτικό, πιλοτικά σχεδιασμένο από το Πανεπιστήμιο Πατρών και ζητούσε από τους Εκπαιδευτικούς να αποστείλουν χάρτες, προσωπικά στοιχεία των γονέων καθώς και τη δική τους πρόταση για το αν πρέπει να επιλέγει ταξί ή λεωφορείο για την κάθε περίπτωση.
Διευθυντές και Προϊστάμενοι αποφασίσαμε να πάρουμε θέση για το μέσο μεταφοράς. Είναι γεγονός ότι σε περιπτώσεις προνηπίων, νηπίων και παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες δεν ενδείκνυται η χρήση λεωφορείου, αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας των παιδιών Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τους Διευθυντές είναι η ασφαλής μεταφορά των παιδιών, χωρίς να παίρνουμε θέση για το μέσο.
Αφού έκλεισε το σύστημα καταχώρησης, άρχισε η νέα σχολική χρονιά με την διαβεβαίωση του κoυ Κόλλαρη στην Πρόεδρο του Συλλόγου κας Σκανδάμη, ότι οι μεταφορές θα αρχίσουν μέσα στο Σεπτέμβριο του 2016. Κάτι τέτοιο βέβαια ποτέ δε συνέβη και στα μισά του Οκτώβρη ο Σύλλογος έστειλε προειδοποίηση καταγγελίας στους αρμόδιους φορείς. Αμέσως ζητήθηκαν επικαιροποιημένα στοιχεία από τους Διευθυντές και υπήρξε διαβεβαίωση ότι το έργο ξεκινάει σε 10 έως 12 ημέρες. Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η κα Σκανδάμη επικοινώνησε με τον Υπεύθυνο Μεταφορών της Περιφέρειας κο Ματθιόπουλο (τηλ.2613613310), ο οποίος ανάγνωσε το χρονοδιάγραμμα ενεργειών σύμφωνα με το Νόμο όπου αναγράφεται:
29/9/2016 Έγκριση Διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών στην Αιγιάλεια
12/10/2016 Ανακοίνωση προσφορών
23/10 λήξη προσφορών
31/10 Αποσφράγιση Προσφορών
31/10-2/11 Αξιολόγηση Προσφορών
7/11 έγκριση Προσφορών
9/11-18/11 Τεχνικά ένδικα μέσα
21/11 Άνοιγμα οικονομικών προσφορών
28/11Έγκριση
1/12-10/12 Οικονομικά ένδικα μέσα κλπ
Ο κατάλογος συνεχίζεται με τελική ημερομηνία την 26η Ιανουαρίου 2017 οπότε ο διαγωνισμός θα περάσει από τον Επίτροπο για την τελική έγκριση. Είναι σαφές ότι οι μεταφορές δεν πρόκειται να ομαλοποιηθούν πριν τα τέλη Φεβρουαρίου 2017, ενώ όσες εκτελούνται βασίζονται σε δρομολόγια που έχουν εγκριθεί τα προηγούμενα έτη.
Ποιος έχει την ευθύνη για την προβληματική αυτή κατάσταση και προς τι οι διαβεβαιώσεις προς επίλυση;
Ζητούμε:
την άμεση λύση του προβλήματος που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μαθητών και οικογενειών. Ζητούμε οι Διευθυντές να μην έχουμε τον καθημερινό εφιάλτη της απολογίας στους γονείς για την πρωτοφανή αυτή εικόνα. Δεν μας καλύπτει η πενιχρή χιλιομετρική αποζημίωση των γονέων για τη μεταφορά των παιδιών τους που επιλέχθηκε πέρυσι ως λύση.
οριστική διευθέτηση του θέματος με όποιο μέσο μεταφοράς κριθεί ασφαλές για τα παιδιά μας και σύμφωνο με τα τροποποιημένα ωράρια Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.
να διερευνήσετε τις συνθήκες και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών του Τμήματος Μεταφορών και διευκρινίζουμε ότι η Αναφορά-Καταγγελία αυτή, ήταν η έσχατη -για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς-λύση.
από: filodimos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.