Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α. Κατσανιώτης: «Το κράτος των Αθηνών έχει εγκαταλείψει τους ελαιοπαραγωγούς»

Επίσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας πραγματοποίησε χθες,...

Επίσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Σταύρο Βέρρα καθώς επίσης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης κ. Νικόλαο Κοσμά.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές ελαιοπαραγωγικές περιοχές, κυρίως της Ηλείας, από την προσβολή του δάκου.
Μετά τη φετινή ακαρπία και τις ευνοϊκές υψηλές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας προστίθεται και η γραφειοκρατία για εύρεση εργολάβων που καθυστερεί την έναρξη της δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματική λόγω μη σωστής εφαρμογής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα για την ενίσχυση και προστασία του πρωτογενούς τομέα ως πολιτική ανάδειξης ενός πάρα πολύ σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της Δυτικής Ελλάδας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατσανιώτης σχολίασε: «Το κράτος των Αθηνών που δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική περιφέρεια, ούτε καν την εθνική σημασία της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, καθυστερεί και παλινωδεί, αφήνοντας στο έλεος την φετινή παραγωγή, που όπως φαίνεται θα είναι μειωμένης ποσότητας αλλά και ποιότητας λόγω της προσβολής του δάκου. Κανείς στο Υπουργείο δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να χάνεις το εισόδημά σου γιατί οι διαγωνισμοί άργησαν ή ήταν πολύπλοκοι Κανείς στο κράτος των Αθηνών δεν αντιλαμβάνεται ότι χωρίς προστασία του πρωτογενούς τομέα η χώρα δεν θα ορθοποδήσει. Αντί για αύξηση των πόρων και άμεση αποκέντρωση όλων των προγραμμάτων δακοκτονίας, στην πρωτεύουσα παίζουν με τις ζωές και τα εισοδήματα χιλιάδων παραγωγών και ένα εθνικό προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ευθύνη, μαζί με τα αναλογούντα ποσά πρέπει να δοθούν στις Περιφέρειες …»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.