HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόταση για Συνένωση Νοσοκομείου Αιγίου με Ρίο και Διασύνδεση με Καλάβρυτα

Συνένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο με αυτό του Αιγίου  και διασύνδεση με Καλάβρυτα, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων...

Συνένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο με αυτό του Αιγίου και διασύνδεση με Καλάβρυτα, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, πρότεινε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Πάτρας ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Θεόδωρος Πισιμίσης.
Ο κ. Πισιμίσης, όπως είπε- σήμερα θα στείλει ανοικτή επιστολή προς όλους τους φορείς στην οποία θα αναφέρει τα πως και τα γιατί αυτής της πρότασης. Συγκεκριμένα τόνισε:
«Το Αίγιο είναι αδύνατο να ανταγωνιστεί σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με το Ρίο. Είναι αδύνατο να προσαρμοστεί στις εξελίξεις όπως ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Αν ενωθεί με το ΠΓΝΠ το νοσοκομείο Αιγίου θα αναβαθμιστεί σε κομμάτι πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Θα δέχεται περιστατικά από το Ρίο, κυρίως δευτεροβάθμιας περίθαλψης, εκτονώνοντας έτσι τις πιέσεις που δέχεται το ΠΓΝΠ. Οι κάτοικοι του Αιγίου θα έχουν μαζί με τους ήδη υπηρετούντες γιατρούς τους και τους γιατρούς του Ρίου. Τα περισσότερα περιστατικά που τώρα κατευθύνονται στο Ρίο θα παραμένουν στο Αίγιο. Συνάμα, θα αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί ασθενείς όταν χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις στο ΠΓΝΠ. Άρα μιλάμε για αναβάθμιση του νοσ. Αιγίου.
Ταυτόχρονα οι κάτοικοι της Πάτρας θα βρίσκουν κρεβάτι στο νοσοκομείο της πόλης τους, ενώ αν συνεχιστεί το τωρινό ρεύμα θα διεκδικούν ισότιμα (και έτσι γίνεται ήδη) την σπάνια κλίνη με έναν κάτοικο του Αιγίου, του Μεσολογγίου του Πύργου ή άλλων γειτονικών πόλεων. Παράλληλα, το προσωπικό του Ρίου θα ανασάνει. Θα είναι μια win-win κατάσταση για όλους.
Προσοχή:  Δεν μιλάω είπε,  για διασύνδεση των νοσοκομείων. Μιλάω για συνένωση του ΠΓΝΠ με Αίγιο και διασύνδεση με Καλάβρυτα, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων.  Δεν χρειάζονται επιχειρήματα κατά της διασύνδεσης. Δείτε τη διασύνδεση Πύργου με Αμαλιάδα και Κρέστενα. Τα συμπεράσματα ως προς την επιτυχία του εγχειρήματος δικά σας.  Μόνο η συνένωση θα επιφέρει οικονομίες κλίμακος λειτουργικές, διοικητικές, οικονομικές κ.α.
Λεπτομέρειες όπως η διακίνηση ασθενών μεταξύ των νοσοκομείων, η μετακίνηση ιατρών, η μετακίνηση συγγενών, διοικητικά θέματα είναι θέματα προς συζήτηση, αλλά με εύκολες και φθηνές λύσεις για το σύστημα, άνετες για τους ασθενείς, συγγενείς και εργαζόμενους. Άλλωστε 15 λεπτά θα είναι η χρονική απόσταση με το νέο δρόμο (πιθανόν χρονικά πιο κοντά και από τον Άγιο Ανδρέα).  Τα πάντα συζητούνται.
Παράλληλα ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αναφέρθηκε στο κτιριακό ζήτημα, στη λύση που δόθηκε με τα αδέσποτα που κυκλοφορούσαν έως τώρα μέσα στο ΄Ιδρυμα και τα τεράστια ζητήματα , που δημιουργούσαν , καθώς επίσης και για το γραμμικό επιταχυντή.
Το ειδικό αυτό μηχάνημα για τις ακτινοθεραπείες – μια δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  , δεσμεύτηκε μάλιστα, πως μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο.
Όσον αφορά στο Καραβάνι Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη στις 3 Νοεμβρίου, είπε χαρακτηριστικά πως κανένας συνδικαλιστής από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών, απ΄όπου θα ξεκινήσει  η συγκέντρωση, δεν τον έχει επισκεφθεί για να του κάνει καμία πρόταση και χαρακτήρισε τέτοιες κινήσεις, ως κινήσεις εντυπωσιασμού και ως γραφικότητες.
Στόχος και όραμά μας είπε ο κ. Πισιμίσης, είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να γίνει ουσιαστικά  ένα Πανεπιστημιακό ΄Ιδρυμα αντάξιο του έμψυχου υλικού  του και της αξίας του.
Για μένα, είπε κλείνοντας είναι ένα προσωπικό στοίχημα.
από: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.