HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Επιστημονική ημερίδα για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π., το Σύλλο...

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π., το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αναζητώντας το όραμα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενη Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 το πρωί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση φορέων και προσώπων, που εμπλέκονται στη πολυδιάστατη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία προκειμένου, με επίκεντρο την παρουσίαση του έργου της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, να αναδειχτούν όλα εκείνα τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία να έχουν ένα καλύτερο επίπεδο Ποιότητας Ζωής.
Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, «αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να ενημερωθούν για καλές πρακτικές ένταξης στην εκπαίδευση, την εργασία και σε άλλους τομείς και κατ’ επέκταση στην κοινωνία ενώ και για τους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές αναπηρίες».
Στη συνέντευξη εκτός του κ. Χαροκόπου συμμετείχαν οι Ανδρέας Λίβανος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Ιουλία Συροκώστα, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, Χρήστος Κάραλης, μέλος Δ.Σ. (ταμίας) Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού και Ελευθερία Αντωνιάδου, ακαδημαϊκός υπότροφος, φυσίατρος, εκπρόσωπος διεπιστημονικής ομάδας Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π., οι οποίοι και τόνισαν πως είναι επιβεβλημένη η παρουσία όλων των εμπλεκομένων που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της κινητικής αναπηρίας, καθώς ζητούμενο αποτελεί η διάδραση μέσα από διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.
«Είναι μείζονος σημασίας καθώς με άξονα τα πραγματικά προβλήματα θα δημιουργηθούν συνέργειες, θα αποφευχθούν επικαλύψεις και θα προκύψουν νέες συνεργασίες που θα στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία, αλλά και άμεσα μέσα από τη δημιουργία εθελοντικών δικτύων στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητική αναπηρία».
Στην ημερίδα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από την Ιταλία, όπως ο Germano Pestelli, ο οποίος θα μιλήσει για τα κοινοτικά υποστηρικτικά δίκτυα, η Irma Missaglia, η οποία θα αναπτύξει τη σημασία της αυτονομίας ως προϋπόθεση για την κοινωνική ένταξη και ο Nicola Liboni, ο οποίος θα αναφερθεί στις τεχνολογικές λύσεις για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.  Μαζί με τους προσκεκλημένους ομιλητές κεντρική θέση έχουν και Έλληνες ειδικοί, όπως ο Δημήτρης Νικόλσκυ από τη Διεύθυνση Προστασίας Α.μεΑ. του υπουργείου Εργασίας, η Χρισταλλένα Κατάμη, υπεύθυνη ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών ΕΛΕΠΑΠ – ΚΕΚ ΕΛΕΠΑΠ, ο Αθανάσιος Κυριακίδης, Φυσίατρος, ακαδημαϊκός υπότροφος του Πανεπιστημίου Πατρών και η Θεανώ Χατζούδη, μέλος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ». Τέλος, στην εκδήλωση συμμετέχουν ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής της Κλινικής Αποκατάστασης του Π.Γ.Ν.Π. Ηλίας Παναγιωτόπουλος και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Θεόδωρος Πισιμίσης.
Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουν οι διοργανωτές στα άτομα με κινητική αναπηρία, σε νέους επιστήμονες που ασχολούνται με την καινοτομία και στη σπουδάζουσα νεολαία μας από όλα τα γνωστικά αντικείμενα προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά, να διατυπώσουν απόψεις  και σε κάθε περίπτωση να εμπλακούν ενεργά στο σχεδιασμό προτάσεων και τη δημιουργία υποστηρικτικών δικτύων για εκείνους τους συμπολίτες μας, που εξαιτίας της κινητικής αναπηρίας στερούνται ίσων ευκαιριών στην κοινωνία μας.

Κλείνοντας ο Βοηθός Περιφερειάρχη Αντ. Χαροκόπος τόνισε πως «η συγκεκριμένη ημερίδα έχει ενταχθεί στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προαγωγή της υγείας και ευαισθητοποίησης του πολίτη, σε συνεργασία με τους πλέον δραστήριους και σημαντικούς φορείς της Περιφέρειας όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.