Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Σκουρλέτη - ΚΕΔΕ για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης

Για τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενημερώθηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στ...

Για τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενημερώθηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην πρώτη συνάντησή του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης.
Οι εκπρόσωποι των δημάρχων ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον υπουργό να προωθηθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο - σκούπα που είναι έτοιμο από τον προκάτοχό του, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι κάποια από τα άρθρα να αποτελέσουν σύντομα νόμο του κράτους, ενώ ζήτησε πίστωση χρόνου για να το επεξεργαστεί συνολικά, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι θα κατατεθεί στη Βουλή γύρω στον Ιανουάριο.
Στο ζήτημα των οικονομικών εκκρεμοτήτων, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ ότι η τελευταία δόση των παρακρατηθέντων, ύψους 214 εκατ. ευρώ, θα αποδοθεί στους δήμους μέχρι το τέλος του έτους.
Για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι εξετάζεται η μεθοδολογία για την απρόσκοπτη καταβολή των 324 εκατ. ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια για την κάλυψη του συνολικού ποσού των ληξιπροθέσμων.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, της οποίας είναι πρόεδρος, θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της, οι οποίες αναμένεται να παραταθούν για δυο-τρεις μήνες.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για «ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας» και ότι ο υπουργός αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματα του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.