HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ: ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

«Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν». Τρισευτυχισμένος κ...

«Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν».
Τρισευτυχισμένος και ευλογημένος από τον Θεόν είναι ο άνθρωπος εκείνος, που δεν επορεύθη ποτε δρόμον σύμφωνα με τας σκέψεις και τα θελήματα των ασεβών ανθρώπων και ούτε προς στιγμήν δεν εστάθη εκεί, όπου διέρχονται οι αμαρτωλοί, ούτε εκάθισε να λάβη μέρος εις συναναστροφάς ανθρώπων, που είναι διεφθαρμένοι και διαφθείρουν την κοινωνίαν.
« Άλλ᾿ ἤ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ, καὶ ἐν τῷ νόμῳ αὐτοῦ μελετήσει ἡμέρας καὶ νυκτός».
Αλλ' εξ αντιθέτου με όλην του την καρδίαν έχει δώσει την θέλησίν του και την σκέψιν του στον νόμον του Κυρίου και τον Νομον αυτόν θα μελετά ημέραν και νύκτα.

Πιστοί σ αυτές τις Θείες επιταγές και τις παρακαταθήκες των προγόνων τους οι Δροβολοβίτες, λειτούργησαν μετά από σαράντα και πλέον χρόνια το πρόσφατα ανακαινισμένο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκεται σ ένα αληθινά μαγευτικό τοπίο πλησίον του χωριού.
Την Θεία λειτουργία καθώς και τον αγιασμό, τέλεσε στο κατανυκτικό εκκλησάκι με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια ο π. Νεοκλής Βγενόπουλος.
Δροβολοβίτες από κάθε γωνιά κατέκλυσαν το χωριό, δεήθηκαν στον Άγιο και απήλαυσαν το μεγαλείο του δημιουργού, όπως αυτό ξετυλίγεται στο όμορφο χωριό τους. Μαζί μ αυτούς και πολλοί από τα γειτονικά χωριά Καμενιάνους και Δεσινό. 
Όλοι μας γευτήκαμε στη συνέχεια τη φιλοξενία των Δροβολοβιτών, στην υπέροχη σάλα της οικίας του ομοχώριου ηθοποιού Αντώνη Θεοδωρακόπουλου. Οικοδεσπότες ήταν οι παράγοντες του χωριού, μαζί με τους μόνιμους κατοίκους και τις νοικοκυρές που μας προσέφεραν πλουσιότατο γεύμα και άλλα εδέσματα. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε. 
Πέραν των άλλων, και σ αυτή τη γιορτή αποδείχτηκε πως η αρραγής ενότητα, η ομοψυχία και το πνεύμα σύνεσης που υπάρχει μεταξύ των συμπατριωτών-συγχωριανών μας, γίνεται ακόμη δυνατότερο και μεγαλουργεί. Αυτό ακούστηκε απ όλους και τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εόρτιων εκδηλώσεων.
Περατούντες ευχόμαστε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος να σκέπει τους Δροβολοβίτες με τις οικογένειές τους, όλους εμάς και ολόκληρο τον κόσμο. Χρόνια πολλά!

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.