HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντιδράσεις για την επιβολή τελών από τον Δήμο σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ποιμνιοστάσια

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καλαβρύτων να επιβληθούν σε όλα τα ποιμνιοστάσια που είναι η...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καλαβρύτων να επιβληθούν σε όλα τα ποιμνιοστάσια που είναι ηλεκτροδοτούμενα, τέλη της τάξης του 1,20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενω για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί έκτακτο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο  στο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, 
Η απόφαση αυτή έρχεται να τροποποιήσει προηγούμενη υπ’ αριθ. 343/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων που είναι σε ισχύ, στην οποία αναφερόταν ότι τα εκτός ορίων ποιμνιοστάσια δεν χρεώνονται με δημοτικά τέλη και αφορά καθώς είναι νόμος, που δεν είχε εφαρμοστεί σε ποιμνιοστάσια και που προβλέπει τέλος καθαριότητας και φωτισμού σε κάθε στεγασμένο ή μη χώρο που διαθέτει ρολόι. 
Έτσι καθορίζει τον συντελεστή τελών καθαριότητας και φωτισμού για το οικον. έτος 2017 και εφεξής, για κάθε τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) στεγασμένου χώρου χρησιμοποιούμενου για κτηνοτροφικές μονάδες, ποιμνιοστάσια και οι αγελαδοτροφικές μονάδες ευρισκόμενες εκτός των ορίων των οικισμών που έχουν τις προβλεπόμενες άδειες, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων (και τις -66- Τ.Κ. των -4- Δ.Ε.) , σε ένα ευρώ και είκοσι λεπτά (1,20 €/τ.μ.).

Η αντικατάσταση αυτή και η επιβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού και στις εκτός ορίων οικισμών κτηνοτροφικές μονάδες ποιμνιοστάσια και αγελαδορτροφικές μονάδες, γίνεται, γιατί συμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, συντρέχει πραγματική ανάγκη για την παροχή των υπηρεσιών αυτών και στις εκτός σχεδίου περιοχές και πράγματι, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, έχει οργανωθεί κατάλληλα και παρέχεται στις περιοχές αυτές, όσον αφορά την καθαριότητα και αποκομιδή των αστικών αποβλήτων τους αλλά και ο ηλεκτροφωτισμός έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό (στις περισσότερες περιπτώσεις, με δαπάνες του Δήμου μας) στις εκτός σχεδίων οικισμών περιοχές αλλά και έχει κατατεθεί πλήθος αιτημάτων, κυρίως από κτηνοτρόφους, για την περαιτέρω επέκτασή του σε εκτός σχεδίων οικισμών περιοχές, όπου διατηρούν τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις και τα ποιμνιοστάσιά τους.

Το βέβαιο πάντως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, οτι το ζήτημα θα επανέλθει προς συζήτηση. Σίγουρα δεν υπάρχει θέμα κατάργησης αλλά τουλάχιστον προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης και εξεύρεσης μια κάποιας λύσης.
Να σημειώσουμε δε η επίμαχη απόφαση με αριθμό 252/2016 είναι μέρος της ίδια απόφασης για πάγωμα όλων των τελών (για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.