Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σκουρλέτης: Η τοπική αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί σε «γνήσιο, λαϊκό αυτόνομο, συμμετοχικό θεσμό»

«Αλλαγή σκυτάλης» χαρακτήρισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης την ανάληψη των καθηκόντων του στο πεδίο της τοπικής αυτοδι...

«Αλλαγή σκυτάλης» χαρακτήρισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης την ανάληψη των καθηκόντων του στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι πρόκειται για τη συνέχιση του έργου στο κοινό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του υπουργείου ο κ. Σκουρλέτης έθεσε ως στόχο η τοπική αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί σε «γνήσιο, λαϊκό αυτόνομο, συμμετοχικό θεσμό». Αν και ο θεσμός ο ίδιος δεν έχει μείνε αλώβητος από της μνημονιακές πολιτικές, όπως και οι άλλοι θεσμοί της χώρας, θέλουμε, όπως είπε, να «συμβάλλει στην ανάπτυξη» ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες καινοτόμες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι έκανε λόγο για ανοιχτή σχέση επικοινωνίας με τον λαό κρίνοντας ότι το να απευθύνεται η κυβέρνηση στον λαό είναι βάση για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας. Το γεγονός αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αποφάσεων για δημοψηφίσματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι έστειλε μήνυμα προς προέταξε τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας. «Αν ζωγραφίσουμε τα ,μεγάλα συνθήματα στη σημαία του υπουργείου αυτά θα είναι «περισσότερη συμμετοχή» και περισσότερη δημοκρατία κάτι που ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας όπως είπε, τα οποία θα πρέπει να επιτελούν τον ρόλο τους συνδυάζοντας το δίπολο ασφάλεια – δημοκρατία.
Ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρέμβαση του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με το ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά υπάρχουν δυνατότητες για να κατακτηθούν πράγματα. Συμπλήρωσε πάντως ότι βεβαιότητες δε υπάρχουν αλλά «εμείς οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Έκκρινε ότι ως τώρα η κυβέρνηση έπραξε ότι μπορούσε μέσα σε δυσμενές πλαίσιο. Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κοντοστέκεται στα προβλήματα, αλλά να προωθεί λύσεις όπως και όσο μπορεί.

Ο απερχόμενος κ. Π. Κουρουμπλής, κάνοντας απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, έδωσε έμφαση στην προσπάθεια για την ενίσχυση των νησιωτικών (50) και ορεινών δήμων (32), οι οποίοι είναι υποστελεχωμένοι, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πόρους.

Να σημειώσουμε οτι ο νέος υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έχει στενούς συγγενικούς δεσμούς με τα Καλάβρυτα αφού ο μπατζανάκης τους είναι ιδιοκτητης καλαβρυτινός και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα Καλάβρυτα και είναι πολλές οι φορές που το ζευγος Σκουρλέτη βρίσκεται στα μέρη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.