Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τραγική η κατάσταση στα ΕΑΣ - Σε κατάληψη τα γραφεία της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τραγική είναι η κατάσταση στα ελληνικά αμυντικά συστήματα, μετά την κατάσχεση όλων των λογαριασμών, η οποία σύμφωνα με τους εργαζόμενο...

Τραγική είναι η κατάσταση στα ελληνικά αμυντικά συστήματα, μετά την κατάσχεση όλων των λογαριασμών, η οποία σύμφωνα με τους εργαζόμενους οδηγεί στο κλείσιμο της επιχείρησης.
Σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προχώρησαν οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα ΕΑΣ. Αφορμή στάθηκε η απόφαση για κατάσχεση όλων των λογαριασμών της επιχείρησης (στις 22 Νοεμβρίου) η οποία σύμφωνα με τα σωματεία της ΕΑΣ οδηγεί σε ουσιαστικό κλείσιμο της εταιρείας τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι για δύο και πλέον μήνες απλήρωτοι.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εταιρεία βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, η οποία επηρεάζει και την παραγωγική διαδικασία καθώς υπάρχει αδυναμία αγοράς πρώτων υλών.
Και όλα αυτά, όταν όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε Σωματεία και εργαζόμενους ότι όχι μόνο δε θα συρρικνωθεί η εταιρεία αλλά θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη.
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι εκτός από την κατάληψη των γραφείων, τα σωματεία της ΕΑΣ επιχείρησαν να συναντηθούν με τον υπουργό επικρατείας Α. Φλαμπουράρη και τον υπουργό Άμυνας Δ. Βίτσα χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Ενημέρωση από τον ΑΝΥΕΘΑ μετά από αίτημα ΠΑΣΟΚ
Σήμερα έχει προγραμματιστεί ενημέρωση στη Βουλή για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας προγραμμάτισε συζήτηση θεμάτων της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, στην διαρκή επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής των Ελλήνων εντός δεκαπέντε ημερών, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λοβέρδου. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει:
“Οι έως σήμερα αντιφατικές απαντήσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα δελτία τύπου των σωματείων εργαζομένων στην ΕΑΣ ΑΕ και την εθνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδριάσεων σε συνεχείς επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παρέχουν ελλιπή και αμφιβόλου εγκυρότητας ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση της εταιρείας, παρεμποδίζοντας έτσι τον εποικοδομητικό διάλογο, υπονομεύοντας το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων σε αυτή. 
Κατόπιν αυτής της θετικής, κατά την άποψή μας, αποδοχής της πρότασής μας από τον κ. ΑΝΥΕΘΑ και προς αποφυγή διπλής προσπάθειας, αναμένουμε καταρχάς στη Βουλή (στην ανωτέρω επιτροπή) την ουσιαστική και αξιόπιστη ενημέρωση καθώς και την παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΕΑΣ ΑΕ, παρουσία όλων των πολιτικών κομμάτων και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Βολές Άδωνι Γεωργιάδη για τα ΕΑΣ
Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έεξαπέλυσε τα βέλη του για τα ΕΑΣ προς τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτεη Βίτσα, με την ακόλουθη δήλωση:
«Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Αναπληρωτή κ. Βίτσα, ότι δεν θα κατασχεθούν οι λογαριασμοί των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), αυτό που δεν θα γινόταν συνέβη και μάλιστα μια μέρα πριν την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.
Οφείλει, επίσης, να εξηγήσει πώς εξανεμίστηκε αποθεματικό ύψους 40.000.000 ευρώ, που είχε εξασφαλίσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η σημερινή κατάσταση αποτελεί περίτρανο παράδειγμα ότι η μεγαλοστομία και οι υποσχέσεις χωρίς γνώση και εμπειρία οδηγούν δυστυχώς στο κενό».
από: onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.