Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα των φοιτητών της Πάτρας για το Πολυτεχνείο

Το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη σημερινή Ελλάδα στέλνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου ...

Το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη σημερινή Ελλάδα στέλνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην  ανακοίνωση τους καλούν όλους τους φοιτητές και τους Πατρινούς πολίτες στην αυριανή πορεία στην Πάτρα για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Το παράρτημα αποτέλεσε τις μέρες της εξέγερσης του Νοέμβρη και συνεχίζει να αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς για το λαϊκό, νεολαΐστικο και εργαστικό κίνημα της Πάτρας. Για τους φοιτητές , συγκεκριμένα, είναι ένας χώρος με ιδιαίτερη ιστορική μνήμη,καθώς αποτελεί σύμβολο της αντίστασης και των αγώνων μας από το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα. Για αυτό και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις αγωνιστικές μας αποφάσεις συμμετέχουμε στην τριήμερη κατάληψη του Παραρτήματος επικαιροποιώντας τα συνθήματα εκείνου του Νοέμβρη και διεκδικώντας ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο σήμερα.
Για εμάς ΨΩΜΙ σημαίνει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για την ανατροπή όλων εκείνων των πολιτικών της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταδικάζουν το μέλλον μας και αρνούμαστε να γίνουμε η γενιά της ανεργίας, της μετανάστευσης και της επισφάλειας.
Για εμάς ΠΑΙΔΕΙΑ σημαίνει παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους, κόντρα στο πανεπιστήμιο της αγοράς και των επιχειρήσεων . Σημαίνει ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών και ανθρώπινη φοιτητική καθημερινότητα, ενάντια στην εντατικοποίηση και τους εξοντωτικούς ρυθμούς. Σημαίνει ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς φραγμούς και πτυχία ενιαία και ισχυρά ανα γωνστικό αντικείμενο που θα μας εξασφαλίζουν όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, ενάντια στο κατακερματισμό που οδηγεί στην επισφάλεια και την ανεργία.
Για εμάς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σημαίνει εναντίωση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες, παλεύουμε μαζί τους και θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους. Ελευθερία ,τέλος, για μας σημαίνει πάλη ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης του αγώνα του λαού και της νεολαίας για μια ζωή με δικαιώματα.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ
ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, ΑρχιτέκτονεςΜηχανικοί, Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Φιλολογία, Παιδαγωγικό, Θεατρικών Σπουδών"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.