HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο ΕΤΕΑ 35 κλάδοι Πρόνοιας

Την ένταξη στο ΕΤΕΑ 35 κλάδων Πρόνοιας που χορηγούν εφάπαξ σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους μέχρι 1/1/2017 ορίζει εγκύκλιος που εκ...

Την ένταξη στο ΕΤΕΑ 35 κλάδων Πρόνοιας που χορηγούν εφάπαξ σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους μέχρι 1/1/2017 ορίζει εγκύκλιος που εκδόθηκε από τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο. 
Ταυτόχρονα, διευκρινίζεται πως οι δικαιούχοι συντάξεως και εξωιδρυματικού επιδόματος δεν υπόκεινται σε κράτηση εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης επί του καταβαλλόμενου εξωιδρυματικού επιδόματος μηνός Δεκεμβρίου και εφεξής.
Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τη διοικητική διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου υπερ-φορέα ΕΤΕΑΕΠ που θα χορηγεί επικουρικές και εφάπαξ. Διευκρινίζεται πως για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους οι εισφορές για το εφάπαξ θα συνεχίσουν να υπολογίζονται σύμφωνα με τις παλιές καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων Ταμείων, όπως ίσχυαν πριν από την ψήφιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου. Αντίθετα οι νέοι ασφαλισμένοι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν εισφορά 4% επί των ασφαλιστέων αποδοχών.
Υποχρεωτικά στον κλάδο επικούρησης του ΕΤΕΑΕΠ υπάγονται οι ήδη ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑ και όσοι αναλαμβάνουν εργασία για την οποία ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε φορέα κύριας ασφάλισης και δεν υπάγονται σε άλλο φορέα επικουρικής. Εξαιρούνται της ασφάλισης στον κλάδο επικούρησης οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι υγειονομικοί. Αντίστοιχα, υποχρεωτικά στον κλάδο εφάπαξ ασφαλίζονται οι ήδη ασφαλισμένοι των 35 κλάδων.
Ο Ενιαίος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ πρέπει να εκδοθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2017 και γι' αυτό συγκροτείται ομάδα εργασίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση ισχύει πλήρως για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από 1-1-2014. Το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται:
α) Για τους ασφαλισμένους στην επικούρηση μέχρι 31.12.2013, μόνο για τον χρόνο ασφάλισης από 1.1.2015 και μετά.
β) Για τους ασφαλισμένους στο εφάπαξ μέχρι 31.12.2013, μόνο για τον χρόνο ασφάλισης από 1.1.2014 και εφεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.