HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

24 F-35 η Τουρκία - 15 Σινούκ η Ελλάδα

Την περασμένη Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έλαβε το «πράσινο φως» για την αγορά 24 επιπλέον μαχητικών F-35 της Lockheed Martin, όπ...

Την περασμένη Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έλαβε το «πράσινο φως» για την αγορά 24 επιπλέον μαχητικών F-35 της Lockheed Martin, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξή του στο A Haber. Η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τα πρώτα της F-35 το 2018. Σύμφωνα με την υπογραμματεία, οι επόμενες παραλαβές αναμένονται το 2021 και το 2022. Είναι ένα πρόγραμμα της εταιρείας που αφορά 3000 σκάφη τύπου stealth,(σ.σ. «δηλαδή μια τεχνολογία που του επιτρέπει να έχει πολύ μικρό, αν όχι μηδενικό, ίχνος ραντάρ και τα ελληνικά ραντάρ θα είναι αναποτελεσματικά απέναντί του» όπως αναφέρουν πηγές των δύο επιτελείων) και το πρόγραμμα αγγίζει τα 379 δισ. δολάρια.  Η Τουρκία είχε κάνει τις πρώτες παραγγελίες το 2014, για δύο αεροσκάφη, και μετά πρόσθεσε άλλα τέσσερα το 2015. Απώτερος στόχος είναι η αγορά 100 μαχητικών. Βέβαια είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο αεροσκάφος αλλά και μόνο που θα έχει καινούργια αεροσκάφη, κάτι … σημαίνει αυτό.
Ελικόπτερα
Την ίδια ώρα η Ελλάδα παρέλαβε σήμερα τα πρώτα τρία ελικόπτερα CH – 47D (Σινούκ), τα οποία παρελήφθησαν προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της Αεροπορίας Στρατού, στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που υπεγράφη εντός του έτους.  Η συμφωνία αφορά την προμήθεια 10 ελικοπτέρων CH- 7D, συν 5 που αποτελούν δωρεά των ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προ της παραλαβής, έμπειροι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού είχαν μεταβεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να δοκιμάσουν τα υπό παραλαβή ελικόπτερα, καταλήγοντας στα 15 που βρίσκονται στην καλύτερη πτητική και επιχειρησιακή κατάσταση. Η έδρα των ελικοπτέρων θα είναι στην Πάχη Μεγάρων, δημιουργώντας άλλο ένα τάγμα μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.